Putsa speglar med perfekt resultat – 5 enkla sätt att lyckas

Kvinna putsar spegel med klassiska redskap.

Foto: TT/Shutterstock

Glöm allt om randiga och flammiga speglar – här är fem enkla sätt som ger dig ett fläckfritt blankt resultat varje gång!

Visst är det frustrerande när man putsar och putsar och spegeln förvisso är dammfri men ändå inte riktigt vill skina så blank som man hade hoppats. Flammig yta, fula streck eller små, små flingor från hushållspappret har en tendens att hänga sig kvar på spegeln.

Se också: Så får du bort klistret efter etiketten

Det finns dock knep att ta till för att få en perfekt blank spegel – utan ränder eller fula skiftningar i den annars så blanka ytan. Här är fem enkla sätt att få ett perfekt resultat – varje gång.

5 sätt att få en perfekt putsad spegel

Person putsar spegel med tidningspapper.

1. Testa med tidningspapper

Den här metoden användes flitigt förr i tiden och är än mer välfungerande i dag när våra dagstidningar inte längre innehåller lika mycket trycksvärta. Du knycklar helt enkelt ihop en sida till en boll som du gnuggar över spegeln tills du har ett perfekt resultat.

Sprayflaska fylld med spolarvätska och diskmedel och vatten för fönsterputs.

2. Gör egen fönsterputs

Blanda spolarvätska som du blandar med lite diskmedel och vatten i en flaska och använd som fönsterputs. Du kan också brygga riktigt starkt svart te för att få bort svåra fläckar på spegeln eller testa att massera in raklödder i spegeln!

Putsredskap med microfiberduk – perfekt för fönsterputs.

3. Kör som proffsen

Investera i ett smart putsredskap med inbyggd vätskebehållare som gör det enkelt att få till en perfekt dosering. Microfiberduken på putsredskapets spets hjälper dig att få bort även de tuffaste fläckar samtidigt som du slipper fula ränder och fläckar på din spegel.

Läs ner och beställ putsredskapet här (reklamlänk från Aller media shop)

Fönsterskrapa.

4. Fram med fönsterskrapan

Har du väldigt stora speglar hemma? Gör det enkelt för dig och använd en fönsterskrapa, bara den är hel och ren och du jobbar snabbt blir det jättefint resultat!

Spegel som putsas med microfiberverktyg.

5. Torka med mikrofiberduk

En tumregel när du putsar speglar är att aldrig använda toalett- eller hushållspapper eftersom du då närmast är garanterat ett resultat fullt av dammigt pappersludd. En ren mikrofiberduk är det bästa alternativet för ett skinande blankt resultat och lämnar inget fult ludd efter sig.

I vår shop – mikrofiberduk för speglar och fönster – läs mer här (reklamlänk från Aller media shop)

Äntligen! Här är smarta uppfinningen till alla som hatar att damma

Fler inspirerande knep hos allas.se: