Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Putsa speglar med perfekt resultat – 5 enkla sätt att lyckas

16 dec, 2019 
Malin Perlheden
Kvinna putsar spegel med klassiska redskap.
Glöm allt om randiga och flammiga speglar – här är fem enkla sätt som ger dig ett fläckfritt blankt resultat varje gång!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Visst är det frustrerande när man putsar och putsar och spegeln förvisso är dammfri men ändå inte riktigt vill skina så blank som man hade hoppats. Flammig yta, fula streck eller små, små flingor från hushållspappret har en tendens att hänga sig kvar på spegeln.

Det finns dock knep att ta till för att få en perfekt blank spegel – utan ränder eller fula skiftningar i den annars så blanka ytan. Här är fem enkla sätt att få ett perfekt resultat – varje gång.

5 sätt att få en perfekt putsad spegel

1. Testa med tidningspapper

Den här metoden användes flitigt förr i tiden och är än mer välfungerande i dag när våra dagstidningar inte längre innehåller lika mycket trycksvärta. Du knycklar helt enkelt ihop en sida till en boll som du gnuggar över spegeln tills du har ett perfekt resultat.

Sprayflaska fylld med spolarvätska och diskmedel och vatten för fönsterputs.

2. Gör egen fönsterputs

Blanda spolarvätska som du blandar med lite diskmedel och vatten i en flaska och använd som fönsterputs. Du kan också brygga riktigt starkt svart te för att få bort svåra fläckar på spegeln eller testa att massera in raklödder i spegeln!

Annons

3. Kör som proffsen

Investera i ett smart fönstertvättare. Microfiberpälsen på putsredskapets spets hjälper dig att få bort även de tuffaste fläckar samtidigt som du slipper fula ränder och fläckar på din spegel.

Fönstertvättare

Läs mer och köp här (reklamlänk)

4. Fram med fönsterskrapan

Har du väldigt stora speglar hemma? Gör det enkelt för dig och använd en fönsterskrapa, bara den är hel och ren och du jobbar snabbt blir det jättefint resultat!

5. Torka med mikrofiberduk

En tumregel när du putsar speglar är att aldrig använda toalett- eller hushållspapper eftersom du då närmast är garanterat ett resultat fullt av dammigt pappersludd. En ren mikrofiberduk är det bästa alternativet för ett skinande blankt resultat och lämnar inget fult ludd efter sig.

Annons

Läs mer och köp mikrofiberdukar här

Mikrofiberdukar

Se också:

Så tar du bort klistret efter etikettenBrand logo
Så tar du bort klistret efter etiketten
Annons