Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du bort djurhår – 5 enkla sätt som funkar

Vit katt som ligger i en soffa.

Foto: Shutterstock/TT

Våra älskade husdjur kan fälla mer eller mindre året runt, men vanligtvis är det under våren och hösten som fällningen är som värst. Men misströsta inte, hjälpen är nära!

Alla vi som har ett husdjur vet precis hur det kan vara under fällperioden när det känns som om hela boendet förvandlas till en ryamatta av katt- och hundhår. Ett enkelt sätt att mota Olle i grind är förstås att borsta eller kamma din hund eller katt regelbundet. Borstningen kommer tyvärr inte lösa problemet helt, men den minskar spridningen av små hår.

För visst kan det kännas hopplöst i kampen mot de små hårstråna, men det finns knep att ta till som underlättar. Här delar vi med oss av våra fem vanligaste tricks i jakten på de retliga hårstråna.

Bli av med djurhår – 5 saker att testa i dag

1. Använd en fönsterskrapa

Det må låta banalt men ett enkelt sätt att bli av med oönskade hår i soffan är att dra en fönsterskrapa över kuddarna. Fönsterskrapan får med sig många hårstrån i ett svep!

2. Klädrulle eller tejp

Okej, detta knep har du säkert redan testat – klistrigt papper är effektivt och tar snabbt bort oönskade hårstrån från din pälsbeklädde vän. Nackdelen är bara att det klistriga pappret har en tendens att snabbt ta slut och inte är det ett jättebra alternativ för vår miljö.

3. Investera i en självrengörande luddborste

Ett betydligt mer miljövänligt alternativ än en klädrulle är en självrengörande luddborste! Dessa smarta modeller har tusentals små microborstar som gör att man snabbt och enkelt får bort små hårstrån i ett enda drag. Luddborsten kan användas om och om igen! Luddborstarna finns också i små modeller som du kan ha med dig i handväskan. Läs mer och beställ här. (länk till butik)

4. Använd diskhandskar

Alla som har en katt eller hund som tycker om att mysa i soffan vet hur extremt svårt att det kan vara att få bort hårstrån som kilat sig fast i tyget. Ett välbeprövat knep är att sätta på sig helt vanliga diskhandskar och blöta ner dem för att därefter dra över tyget. När diskhandskarna blir blöta får de en elektrisk laddning som gör att håren lättare fastnar.

5. En spraymopp fångar upp det sista snafset

Dammsugning i all ära, men vi med husdjur vet alltför väl att snabeldraken sällan lyckas få upp de sista retliga stråna som flyger omkring i huset. En smart investering är en så kallad spraymopp med mikrofiberduk som snabbt absorberar även de minsta partiklarna på golvet. Läs mer och beställ här. (länk till butik)

Se också: Kändisar som verkligen älskar sina husdjur

8 kändisar som verkligen älskar sina husdjur
3:13

Efter reklamen: 8 kändisar som verkligen älskar sina husdjur

(3:13)

Slå på ljud

Källa: skonahem.com