Artikeln innehåller reklamlänkar
Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurerStäda med bikarbonat

Så funkar den smarta handsteamern – ett nytt sätt att stryka

25 feb, 2020 
Marcus Alm
En galge med kläder nyångade.
Enklare, roligare – och så mycket bättre för dina kläder. Ånga kläderna i stället för att stryka! Foto: Unsplash.com
Förutom att det är roligare att stryka med ångaren så förlänger det dessutom livstiden på dina kläder – och rengör dem försiktigt och effektivt.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Därför ska du ånga kläderna

Hedda Stiernstedt – Mitt modeintresse började när jag slutade klä mig för mänBrand logo
Hedda Stiernstedt – Mitt modeintresse började när jag slutade klä mig för män
Anna-Karin Amilon är journalist och personal shopper.
Anna-Karin Amilon är journalist och personal shopper. Foto: Helene Linsjö

Inte nog med att det är tråkigt att stryka – det kräver dessutom en hel del utrustning. Om du har en klassisk strykbräda så tar den plats i skåpen och det har ju hänt mer än en gång att ALLT faller ut över en när man ska ta ut strykbrädan man stuvat in längst in i skåpet.

Dessutom kräver strykning mer uppmärksamhet än man först kanske tror. Tappa koncentrationen en halv minut, kanske för att kolla till något på spisen, och din fina vita blus har fått en svart fläck över hela ryggen. Eller ännu värre, ett hål rakt igenom blusen.

Glömmer rengöra strykjärnet

Detta är ett vanligt misstag som de flesta gjort någon gång: Efter att vi strykt stuvar vi bara undan strykjärnet tillsammans med strykbrädan – och rätt vad det är så har strykjärnet samlat på sig en beläggning på undersidan som missfärgar och förstör dina ömtåliga kläder.

ANNONS Läs mer och köp här.

Den smarta handsteamern ersätter strykjärnet

ANNONS Läs mer och köp här.

Ånga istället för att stryka

Lösningen? Att inte använda strykjärnet, och att absolut inte använda det på ömtåliga och delikata tyger. Använd i stället en smart steamer.

Annons

Steamern, eller handångaren, kan på ett enkelt och försiktigt sätt vara lösningen på dina strykbekymmer. Den hanterar alla typer av tyg och material med samma goda resultat, till skillnad från det klassiska strykjärnet.

– Vissa material, som en del viskoskvaliteter, kan även få en lite blank yta då du stryker dem, inte minst då du stryker över sömmar. Detta slipper du med en steamer, säger Anna-Karin Amilon, personal shopper med flera års erfarenhet i mode- och textilbranschen.

Ånga fräschar upp kläderna

Med hjälp av steamern förlänger du livstiden på dina kläder samtidigt som de fräschas upp. Du slipper dessutom plocka fram den där strykbrädan som ju står längst in i skåpet för du kan ånga kläderna direkt på galgen.

ANNONS Läs mer och köp här.

Den smarta handsteamern

ANNONS Läs mer och köp här.

Kläderna får en fräschare känsla eftersom ångan dödar de flesta bakterierna i tyget – och du slipper tvätta tröjan varje gång du använt den. Bra för både plagget, din lediga tid och miljön med andra ord.

Eftersom man inte nuddar vid tyget med själva maskinen så passar steamern perfekt till känsligare material.

– En steamer är speciellt bra till känsliga textilier som siden och sammet, den är helt enkelt snällare mot fibrerna, säger Anna-Karin Amilon.

Annons