Det är lätt att det samlas massor av prylar på diskbänken, vilket inte bara känns rörigt, det kan också bli upphov till onödiga bakteriesamlingar som man inte gärna vill ha i maten. Men det finns knep som gör det enklare att hålla rent och fräscht.
Att vilja ha en ren och fräsch diskbänk är ju en självklarhet. Men det är inte alltid så lätt. Disktrasor och -borstar är ofta fulla av bakterier och samlas det för många prylar på bänken blir det lätt rörigt och matrester kan hamna på allt möjligt.
Men det finns knep att ta till för att få det att kännas som att det alltid är nystädat!
Så håller du ordning i köket
1. Häng upp prylarna
Allt behöver inte ligga framme. Lyft blicken och investera i hängare på väggen så kan kastruller, slevar och skärbrädor som inte får plats i skåpen eller som används ofta få hänga framme. Det kan dessutom bli en snygg inredningsdetalj.
2. Förvara trasor och borstar separat
Med en kompakt diskbänksförvaring med fack för svampar och trasor sitter var sak på sin plats. Man fäster den lätt med sugproppar, maten och andra redskap kommer aldrig i kontakt med bakteriehärdarna och det ser snyggt och städat ut.
Ta ett av dina skåp och låt det få vara "kaosskåpet". Här ställer du in röran från diskbänken när du snabbt vill röja undan och få snyggt. Ett quick fix-städtips helt enkelt. Men glöm inte att även kaosskåpet måste rensas och tömmas ibland...
Aluminiumfolie och plastfolie används en del och ofta ligger rullarna (i halvskrynkliga papperskartonger som det ändå inte går att riva från på ett snyggt sätt) framme och stökar till det. Med en smart hållare kommer du lätt åt allt du behöver när du lagar mat. Och det ser snyggt och städat ut!