Så här får du bort svettlukt från dina kläder

Så här enkelt är det att bli av med svettlukt från kläderna.
Det kan vara riktigt knepigt att bli av med svettlukt från kläder, men det går! Testa något av de här enkla knepen.

Vi har alla varit där, svettlukten vill inte ge med sig trots att plagget är både tvättat och vädrat, ibland flera gånger om! Problemet med envis svettlukt handlar ofta om t-tröjor andra plagg som sitter tight runt armhålorna.

Se också: 7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut

7 vanliga misstag som får ditt hår att se fett ut
Slå på ljud

Först och främst är det bra att tvätta plaggen ofta så att svetten aldrig hinner bli ingrodd. Om du inte har möjlighet att tvätta direkt kan du testa någon av dessa metoder.

Få bort svettlukt från kläder – husmorstips som fungerar

  • Häll upp vatten i en hink eller stor skål och blanda i lite ättika i vattnet. Lägg sedan plagget i vätskan i ungefär halvtimme innan du stoppar det i tvättmaskinen.
  • Häll ättika i en tom plastflaska och spreja där svettlukten finns innan du lägger plaggen i tvättmaskinen. Tvätta därefter som vanligt.
  • Du kan också testa att hälla i ungefär en halv deciliter ättika i tvättmaskinens förprogram. Oroa dig inte för att plaggen ska lukta ättika, tvätten tar bort eventuell lukt.
  • Gör en gegga av bikarbonat och lite vatten och gnugga på svettfläcken där den får verka i cirka 20 minuter. Skölj därefter av med kallt vatten och tvätta i maskin.

Obs! När du använder metoderna med ättika är det mycket viktigt att du använder ett tvättmedel utan blekmedel. Kombinationen kan annars framkalla en giftig gas!