Så här tvättar man sitt duschdraperi

Hur tvättar man egentligen duschdraperiet?
Det är en paradox – varje gång du blir renare blir duschdraperiet smutsigare. Det ska det bli ändring på nu!

Ett duschdraperi fyller onekligen en viktig funktion, dessutom finns det många med fina mönster som blir en trevlig inredningsdetalj i badrummet.

5 enkla sätt att få bort fula fläckar i toaletten
Slå på ljud

Men handen på hjärtat, hur ofta rengör du draperiet, som i princip dagligen utsätts för smutsigt vatten, rester från duschkräm och gamla hudavlagringar? Att den varma miljön duschen erbjuder är ett paradis för mögelsvampar säger sig självt och nej, det här är helt enkelt inte en miljö du vill duscha i.

Få bort lukt från duschdraperiet

Löser du situationen genom att köpa nytt när du tycker att det gamla blivit äckligt? Det behöver du inte – inte ens om det har gått så långt att ditt duschdraperi fått dålig lukt eller fått mögelfläckar, även dessa går att få bort!

Att tvätta ett duschdraperi är mycket enkelt, du kan köra det i tvättmaskinen men behöver ge lite extra kraft åt tvättmedlet. Kör den här processen ungefär fyra gånger om året, beroende på hur många som använder duschen.

Detta behöver du för att rengöra duschdraperiet

Tvättmedel

Ca 1 dl bakpulver

2-3 handdukar

Blanda bakpulver och tvättmedel i en skål och tillsätt som vanligt i tvättmaskinen tillsammans med handdukarna och starta programmet på en hög temperatur. Handdukarna har dubbel funktion; dels fungerar de som en buffert, dels hjälper de till att gnugga bort smuts och mögel under tvättprogrammet.

Bakpulvret är ett milt slipmedel som även hjälper till att få bort dåliga lukter.

Källa: Cleanmyspace