Så slipper du mygg och andra insekter i sommar – 6 tips!

Slipp myggbett och insekter med en insektsfångare.

Foto: TT/Shutterstock mfl.

Med sommar och värme kommer insekterna fram. Dessa nyttodjur som ändå kan vara så irriterande ibland. Så här slipper du dem!

Insekter som mygg och getingar kan vara irriterande både inomhus och utomhus, speciellt när man vill äta ute. Det finns nästan inget som kan förstöra en härlig sommarmiddag utomhus som att behöva sitta och vifta bort insekter och kryp från tallriken under hela kvällen.

Och nattsömnen kan lätt bli förstörd av surrande mygg och getingar. För att inte tala om hur jobbigt det är med myggbett som kliar.

6 tips för att slippa getingar, mygg och insekter!

1. Slipp getingar

Getingar tycker om söta dofter och inte om sura lukter. Ställ en skål vinäger på bordet när ni äter så håller getingarna sig borta.

2. Fånga insekterna

Med en elektrisk insektsfångare och myggfångare i form av en lampa med insugningsfunktion blir du kvitt djuren. Fångaren är gjord för inomhusbruk men går även att använda utomhus under bra väderförhållanden för en lugn och trevlig middag.

Läs mer och köp insektsfångaren här (reklamlänk från Allas shop)

3. Spreja bort insekterna

När du sitter utomhus och störs av surrande getingar och bin kan du spreja på dem med vatten. Insekterna tror att det regnar och flyger tillbaka till sitt bo.

4. Näta in fönster och dörrar

Det är härligt att ha fönster och dörrar öppna under sommaren, men det innebär också att det flyger in flugor, mygg och andra insekter i huset. Häng upp myggnät framför dörrar och fönster som står öppna eller köp färdiga lösningar som är enkla att montera. Det här myggnätet monteras enkelt med de medföljande stiften i ovankant och med kardborre på sidorna.

Lär mer och köp myggnätet här (reklamlänk från Allas shop)

5. Insektshotell

Det kan låta motsägelsefullt att ge irriterande insekter någonstans att bo. Men bin, humlor och getingar är nyttodjur som pollinerar blommor, är mat för fåglar och bekämpar skadedjur som exempelvis bladlöss. Sätt upp ett insektshotell i trädgården där de inte stör dig så bestämmer du var de ska bo. På det viset blir det lättare att leva i fred med varandra.

6. Skydda maten från insekter

Med ett insektsskydd att ställa över kakfatet, salladen, tallriken eller tårtan slipper du insekter som kalasar på det goda. Detta är gjort av trä och bambu och blir dessutom ett naturligt fint inslag på bordet eller i köket.

Läs mer och köp skyddet här (reklamlänk från Allas shop)

4 enkla tips: Så blir du av med bladlöss

Se också: 5 tips för att slippa mygg

1:11

Efter reklamen: Myggan - 5 tips att slippa sommarplågan

(1:11)

Relaterade artiklar

Så skyddar du dig mot myggor – 5 säkra tips