Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Så slipper du mygg och andra insekter i sommar – 6 tips!

08 jun, 2021 
Johanna Svan
Slipp myggbett och insekter med en insektsfångare.
Med sommar och värme kommer insekterna fram. Dessa nyttodjur som ändå kan vara så irriterande ibland. Så här slipper du dem!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Insekter som mygg och getingar kan vara irriterande både inomhus och utomhus, speciellt när man vill äta ute. Det finns nästan inget som kan förstöra en härlig sommarmiddag utomhus som att behöva sitta och vifta bort insekter och kryp från tallriken under hela kvällen.

Och nattsömnen kan lätt bli förstörd av surrande mygg och getingar. För att inte tala om hur jobbigt det är med myggbett som kliar.

6 tips för att slippa getingar, mygg och insekter!

1. Slipp getingar

Getingar tycker om söta dofter och inte om sura lukter. Ställ en skål vinäger på bordet när ni äter så håller getingarna sig borta.

2. Fånga insekterna

Maskin som fångar insekter.

Med en elektrisk insektsfångare och myggfångare i form av en lampa med insugningsfunktion blir du kvitt djuren. Fångaren funkar både inomhus och utomhus för en lugn och trevlig middag.

Annons

Läs mer och köp insektsfångaren här (reklamlänk)

3. Spreja bort insekterna

När du sitter utomhus och störs av surrande getingar och bin kan du spreja på dem med vatten. Insekterna tror att det regnar och flyger tillbaka till sitt bo.

4. Näta in fönster och dörrar

myggnät

Det är härligt att ha fönster och dörrar öppna under sommaren, men det innebär också att det flyger in flugor, mygg och andra insekter i huset. Häng upp myggnät framför dörrar och fönster som står öppna eller köp färdiga lösningar som är enkla att montera.

Annons

Läs mer och köp myggnätet här (reklamlänk)

5. Insektshotell

Insektshotell från Granngården

Det kan låta motsägelsefullt att ge irriterande insekter någonstans att bo. Men bin, humlor och getingar är nyttodjur som pollinerar blommor, är mat för fåglar och bekämpar skadedjur som exempelvis bladlöss. Sätt upp ett insektshotell i trädgården där de inte stör dig så bestämmer du var de ska bo. På det viset blir det lättare att leva i fred med varandra.

Annons

Lär mer och köp insektshotell här

6. Skydda maten från insekter

Med en matkupa att ställa över kakfatet, salladen, tallriken eller tårtan slipper du insekter som kalasar på det goda. Detta är gjort av bambu och blir dessutom ett naturligt fint inslag på bordet eller i köket.

Matkupa i trä, bambu

Läs mer och köp skyddet här (reklamlänk)

Se också: 5 tips för att slippa mygg

Myggan - 5 tips att slippa sommarplåganBrand logo
Myggan - 5 tips att slippa sommarplågan
Annons