Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Så tjänar du pengar snabbt på vårrensningen!

28 mar, 2018 
Henrik Högström
”Förvaringsdrottningen” Paulina Draganja tipsar om hur du både rensar smart och får prylarna sålda inom 24 timmar!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

En rejäl storstädning ingår i många svenskars ”att-göra-lista”. Enligt Blockets undersökning, i samarbete med Kantar Sifo, så planerar drygt hälften av svenskarna en vårrensning i hemmet.

En rensning som i snitt tar tolv timmar, enligt undersökningen. Vanligaste orsaken är att få det bättre organiserat och göra det lättare att hitta (44 procent).

28 procent rensar för att få mer plats och 61 procent uppger dessutom att de hittar grejor de hade glömt bort att de hade när de rensar.

Och när prylar sorteras ut kan de hitta nya ägare i ett annat hem. Enligt ”Blocket” är det i alla fall högsäsong för begagnathandeln under påsk.

Paulina Draganja, känd som Förvaringsdrottningen, är expert på området och har tagit fram en metod att göra rensningen roligare. Med den så kallade 24-timmarsmetoden ska folk kunna både rensa prylar och sälja dem inom loppet av 24 timmar.

Annons

– Med nya 24-timmars metoden vill jag inspirera till att snabbt få hemmet organiserat genom att rensa och sälja det mesta inom 24 timmar. Hemligheten är att tänka igenom alla steg inför försäljningen och prioritera tid framför pengar, säger Paulina Draganja i ett pressmeddelande.

Förvaringsdrottningen Paulina Draganja tipsar om hur du maxar vårrensningen.
Förvaringsdrottningen Paulina Draganja tipsar om hur du maxar vårrensningen. Foto: IBL

Här är förvaringsdrottningens 24-timmarsmetod:

Så maxar du vårrensningen

1. Samla familjen

Söndag är en bra dag för rensning och försäljning. Fler händer gör att arbetet går snabbare så samla familjen, sätt ett gemensamt mål och börja tidigt på morgonen.

Annons

2. Rensa efter värde

Prioritera sådant du tror är värt mer än 500 kr och som säljer snabbt, det vill säga är av populärt varumärke och i gott skick.

3. Förbered försäljningen och fota fint

Torka av sakerna så att de är rena och fräscha och fota allt som ska säljas samtidigt för att spara tid. Genom att fota i dagsljus och mot en vit bakgrund framhävs det du säljer bättre och det skapar intresse.

4. Lägg upp annonserna och kolla in konkurrensen

För att sälja snabbare kan du skriva först till kvarn i annonsen och lägga dig prismässigt strax under vad liknande annonser har för pris. Du kan också utgå från ungefär en tredjedel av nypriset.

5. Följ upp och få köparna på kroken

Svara snabbt på följdfrågor från intresserade köpare och hör proaktivt av dig och fråga om intresse finns om de inte återkommer.

Annons

15 prylar som säljer bäst på Blocket just nu (med ett medianvärde på över 500 kronor):

TV & Projektor

Telefoner

Surfplattor & Datorer

TV-spel

Verktyg

Hyllor & Förvaring

Säng & Sovrum

Bilbarnstolar

Barnmöbler

Bord & Stolar

Tillbehör till mobilen

Tillbehör till cykeln

TV- & Stereomöbler

Träningsprylar

Soffa/Fåtölj/Soffmöbler

Källa: Blocket

Läs också:

12 smarta shoppingtips för ett lättstädat kök

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons