Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Smarta mirakelmedlet som gör rent disken i diskmaskinen: ”Har aldrig varit så skinande”

22 sep, 2023 
Blir disken inte ren i diskmaskinen?
Testa beprövade (och billiga) husmorsknepet för skinande ren disk.
Allt du behöver är bikarbonat, diskmedel och ättika!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Så rengör du en vidbränd kastrullBrand logo
Se också: Så rengör du en vidbränd kastrull

De allra flesta skriver nog under på att de vill ha en skinande ren disk, efter att den gått i diskmaskinen. Men ibland är dessvärre resultatet en besvikelse. Kanske har du upplevt att ”nydiskade” glas fortfarande har envisa vattenfläckar eller att tallrikarna och skålar har en oaptitlig odör.

Men misströsta inte! Det finns en enkel och billig lösning. Överge de disktabletter som du köper i butik och vänd dig till ett smart husmorsknep i stället.

Disken blir inte ren i diskmaskinen

Ett Instagramkonto vid namn @method.healthy återpublicerade nyligen en video skapad av kanadensiska influencern och entreprenören Chantelle Aitichison, i vilken hon delar med sig av ett riktigt grymt husmorstips för att få skinande ren disk i diskmaskinen.

Annons

Tipset involverar (föga förvånande) två riktiga trotjänare när det kommer till hemmagjorda städ- och rengöringsmedel: bikarbonat och ättika.

”Jag tröttnade på att min ”rena” disk hade en smutsig film som lämnade en konstig smak, trots att de precis gått i maskinen”, inleder hon och beskriver ett vanligt problem med disk som inte riktigt blir ren i diskmaskinen.

Husmorsknep: Skinande ren disk med bikarbonat och ättika

Nöden är uppfinningarnas moder, brukar man ju säga, och det var när Chantelle en dag hade slut på disktabletter hemma som hon vände sig till ett beprövat husmorsknep i stället.

”Jag hittade ett jätteenkelt recept som är MYCKET billigare än disktabletter (som är fulla med giftiga kemikalier kan jag tillägga).”

Vidare delar hon med hur hon fulländat receptet och att det är helt oslagbart som fett- och smutsupplösare i diskmaskinen. Nedan hittar du hennes recept på det hemmagjorda diskmedlet.

Så här gör du:

  1. Häll 3 teskedar bikarbonat direkt i diskmaskinens disktablettfacket.
  2. Addera 3-4 droppar diskmedel. Gärna ett svanenmärkt diskmedel.
  3. Häll på en skvätt ättika och stäng igen facket som vanligt. Bikarbonaten kommer att börja bubbla när den reagerar med ättikan.
  4. Häll ättika i spolglansfacket också.
  5. Klart för start!

För bästa resultat, tänk på att inte överfylla diskmaskinen. Chantelle beskriver det som ”ett giftigt beteende som jag ofta gör mig skyldig till enligt min make”.

I videoklippet där hon demonstrerar hur hon laddar maskinen med denna ”hemmagjorda disktablett” förklarar hon också att hon inte kommer att återgå till köpetabletter.

”Disken har aldrig varit så skinande. Den har ingen kvarhängande lukt och dessutom är diskmaskinen mer kraftfull nuförtiden. Förmodligen då bikarbonatet i den hemmagjorda lösningen bidragit till att rengöra diskmaskinen från gamla rester av disktabletterna i rören.”

Se hela klippet här nedan:

Annons