Artikeln innehåller reklamlänkar

6 smarta prylar vi inte visste fanns – som alla borde ha hemma

Smarta prylar som alla borde ha hemma
Det finns smarta prylar. Och så finns det jättesmarta prylar!
Vi listar de oumbärliga prylarna som du bara måste ha hemma!

Smarta prylar som vi inte visste fanns, men som är så självklara att man blir frågande varför man inte tänkt på det här förut. Hatten av för alla smarta uppfinnare som kommer på alla dessa smarta hjälpmedel!

Dragkedjehjälpen Self zip

Få hjälp med klänningens långa dragkedja! Med en enkel klämma som du fäster i dragkedjans kläpp innan du tar på dig plagget kan du med hjälp av bandet enkelt dra upp dragkedjor som sitter i ryggen. Self zip hjälper förstås även till när du vill komma ur klänningen. Denna smarta manick är upfunnen av svenska Inga Lind, läs mer och köp här. (länk till Smarta saker)

Se också: Så blir dina fönster skinande rena
0:58

Efter reklamen: Se också: Så blir dina fönster skinande rena

(0:58)

Slå på ljud

Flaggstångsmopp

Få en skinande ren flaggstång utan att behöva fälla hela flaggstången. En flaggstång som ju står ute året om får lätt påväxt av mossa och annan smuts. Med hjälp av flaggstångsmoppen från Frida som du hissar upp och ner längs flaggstången så blir den snygg och fin igen. Läs mer och köp här (länk till Smarta saker).

BH-förlängare

När kupstorleken sitter som en smäck men omfånget är lite för kort – då är bh-förlängaren den klockrena räddningen! Treradig Bh-förlängare från Lindex i tre olika nyanser, läs mer och köp här (länk till Lindex).

Tubklämman

Tubklämman är en riktigt fiffig klassiker. Få ur det sista ur kaviar- eller senapstuben med hjälp av denna smarta uppfinning. Klämman funkar bäst på metalltuber, men kan även användas till att stänga ett mjölkpaket, uppfunnen av Rune Andersson. Läs mer och köp här. (länk till Smarta saker)

Elementborsten

Kommer åt och rengör där varken dammsugaren eller dammvippan når! Slipp irriterande spindelnät eller blomblad som fastnat mellan elementet och väggen. Elementborsten från Andrée Jardin har ett långt och böjbart skaft som gör att du kommer åt precis överallt! Läs mer och köp här (länk till Smarta saker).

Vantborsten

Perfekt för hundar och katter som inte gillar vanliga borstar! Med hjälp av denna handske kan du enkelt gå igenom pälsen och få bort lösa strån samtidigt som husdjuret får en avkopplande massage. Gummivante från Little & Bigger, läs mer och köp här.

Bakbalk

Praktiskt bakform i fyra delar, perfekt för exempelvis kola, kladdkaka, choklad, fudge eller rocky road. Balkarna gör det enkelt för dig att justera storleken på ditt bakverk. Läs mer och köp bakbalken här (länk till My perfect day).

bakbalk smarta prylar

Klicka på bilden för att komma direkt till bakbalken.