Smarta prylarna som fixar matlådan på ett kick

Kvinna packar ihop en matlåda

Foto: Shutterstock/TT

Svårt att hinna förbereda lunch till hela veckan? Med dessa smarta prylar svänger du snabbt ihop en matlåda!

När tiden är knapp vill vi laga mat så enkelt och smidigt som möjligt, men ändå med samma goda smak.

Matlådor är ett både smidigt, gott, nyttigt och billigt alternativ i vardagen. Lådorna är behändiga att ta med sig och maten kan värmas på ett kick. Med matlådor blir din vecka helt enkelt lite lättare.

Här tipsar vi om 4 superprylar som maxar din matlåda!

1. Långpannan – lagar flera portioner

I stället för att laga en ny maträtt varje dag kan du under samma tid förbereda flera portioner som räcker i många dagar framåt. Dela upp portionerna i lådor till veckans dagar eller frys in till senare tillfällen.

Denna rektangulära långpanna i kolstål passar för tillagning av både kött- och grönsaksrätter i ugn. Formen har praktiska silikonhandtag i båda kortsidorna och en non-stick yta där maten inte fastnar.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

2. Flexibla lock – tar tillvara rester

Minska risken för matsvinn genom att inte låta överblivna rester gå till spillo. Då kommer du billigt undan och är dessutom snäll mot miljön. Leta efter storpack och använd all mat du köper. De rester som blir över förvarar du med tätslutande lock, så att maten inte blir dålig. Sedan är det bara att portionera ut i dina matlådor.

Med dessa återanvändbara silikonlock slipper du plastfolie för att täcka över dina skålar och burkar. Du håller resterna fräscha på ett miljövänligt och dessutom enkelt sätt. Setet innehåller sex silikonlock i olika storlekar som tål både maskindisk och mikrovågsugn.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

3. Multihackaren – fixar nyttiga tillbehör

Smarta prylar gör det lätt att vara nyttig. En kombinerad multihackare och salladsslunga gör det smidigt att fixa tillbehör som du kan komplettera dina matlådor med.

Vanligtvis behövs flera olika redskap för att skära, skiva och hacka frukt och grönsaker. Men i denna rejäla och smarta multiprodukt har du allt i ett. Du slungar dessutom enkelt bort allt vatten från de sköljda grönsakerna.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

4. Hopfällbara matlådor – tar minimalt med plats

Även om matlådor är ett smidigt sätt att förvara lunchen på, tar de ofta stor plats när de står tomma i skåpen. Ett praktiskt alternativ är då att köpa hopfällbara lådor.

Vi tipsar om dessa färgglada och hopfällbara matlådor i två olika storlekar, 800 ml respektive 1200 ml. När du inte använder lådorna fäller du enkelt ihop dem. Locken är tillverkade i BPA-fri plast och sätts fast med snäppfästen. Tål frys, maskindisk och microvågsugn.

Läs mer och beställ här (reklamlänk från Aller media shop)

Foto: Aller media shop

Enkla knepen: Så skapar du ordning i garderoben

Fler inspirerande knep hos allas.se: