Spara både tid och plats i köket med smarta prylar!

Städat kök.

Foto: Shutterstock/TT

Ibland vill man att det ska gå snabbt att laga mat och då kan det hjälpa med smarta prylar som underlättar matlagningen ordentligt!

Smarta saker för köket finns det en uppsjö av och vi har nog alla våra favoriter som används dagligen. Vi tipsar om fiffiga saker som sparar både tid och plats i köket, de funkar även perfekta som presenter!

Köksprylar som underlättar matlagningen

Låt såsen göra sig själv

Med en självgående visp kan du hacka grönsaker eller duka medan såsen, soppan, smöret eller mjölken puttrar i kastrullen. Den här automatiska vispen hindrar sås, smör, soppor och annat från att bränna fast i kastrullen.

Läs mer och köp vispen här (reklamlänk från Allas shop)

Ett redskap till flera saker

Här är lösningen på alla problem: Multihackaren. Tack vare de utbytbara skärbladen kan du enkelt bestämma om grönsakerna ska vara fin- eller grovhackade, tärnade eller i skivor. Möjligheterna är oändliga med multihackaren som redskap i köket och dessutom sparar den såväl utrymme som tid.

Läs mer och köp multihackaren här (reklamlänk från Allas shop)

Slipp kladd i köket

Ett smart visplock/stänkskydd ser till att smet, sås, grädde och andra flytande produkter håller sig i skålen istället för att stänka ner i köket. Både elvisp och stavmixer går lätt ner genom hålet som är 9 cm i diameter, vilket gör visplocket till ett ypperligt tillbehör både till matlagning och bakning.

Läs mer och köp skyddet här (reklamlänk från Allas shop)

Tina fryst mat snabbt

Nu behöver du inte vänta flera timmar på att tina upp kvällens middag – upptiningsplattan gör jobbet åt dig! Med upptiningsplattan krävs ingen föruppvärmning eller varmt vatten. Det är bara till att placera frusen mat på plattan så startar upptiningen som tinar upp fryst mat till rumstemperatur fyra gånger så snabbt.

Läs mer och köp upptiningsplattan här (reklamlänk från Allas shop)

Gör salladen i skålen

Det blir inte lättare att göra en sallad! Fyll skålen med sallad, grönsaker, ost, frukt och mer och rulla dubbelsidiga skäraren upprepade gånger genom innehållet tills den har den storlek som passar dig.

Läs mer och köp salladsskålen här (reklamlänk från Allas shop)

Färre saker i lådan!

Denna multisax har 10 användningsområden inklusive flasköppnare, vridflasköppnare, zester och locklyftare.

Läs mer och köp saxen här (reklamlänk från Allas shop)

Smart durkslag

Slipp durkslag som tar plats, samlar bakterier i vasken och som man bränner sig på. Denna smarta produkt vecklar du ut genom att dra ut sidorna för att anpassa storleken till just din vask, och låter den sedan hänga på vaskkanterna.

Läs mer och köp durkslaget här (reklamlänk från Allas shop)

Så torkar du kryddor och örter själv hemma!

Se också: 7 grönsaksrester du aldrig ska slänga

1:53

Efter reklamen: 7 grönsaksrester du aldrig ska slänga - återodla i stället!

(1:53)

Relaterade artiklar

Få av korken lätt: 3 sätt att lyckas

7 smarta prylar som underlättar riktigt mycket i köket!