Lästips:HusmorstipsStädningÅterbrukHuskurer

Städexperten: Vanliga missen många gör – gör rätt på några sekunder

15 aug, 2023 
Aino Oxblod
FotografYoutube.
Att städa hemmet har de flesta som en rutin varje vecka – men det finns ett misstag som många gör, som lämnar deras hem smutsigare än de tror.
Städexperten Melissa Maker avslöjar nu den vanliga missen, men menar att det går att rätta till på bara några sekunder.
– Det är väldigt viktigt, säger Melissa Maker.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Därför är det viktigt att tvätta dina lakan oftaBrand logo
Se också: Därför är det viktigt att tvätta dina lakan ofta

Att ha ett rent och fräscht hem är något som de allra flesta strävar efter. Vi dammsuger, dammtorkar, moppar och torkar av bordsytor. Men det är just när det kommer till den sista punkten som många gör en allvarlig miss, som lämnar ytorna smutsigare än vad vi tror.

Städexperten Melissa Maker har Youtube-kanalen ”Clean my space” och i en video på sociala medier-plattformen berättar hon om ett vanligt misstag som många gör när de städar, kanske framförallt i köket. Hon menar att många inte låter sprayerna de använder ha en chans att verka innan de torkar bort dem igen.

– Man måste applicera rätt produkt för att hantera vad det nu är som smutsar ner den ytan. Men det folk glömmer är att när de bara sprayar på en produkt på ytan så verkar den inte med en gång, den behöver tid att få gro in sig, säger Melissa Maker i videon.

Annons

Så rättar du till vanliga städmissen

Genom att ge städprodukterna tid att verka så kommer du inte heller behöva anstränga dig lika mycket när du städar, exempelvis om du försöker få bort ingrodda fläckar.

– En väldigt viktig sak när det kommer till att ge saker tid att verka är att du alltid vill att ytan ska vara blöt, säger Melissa.

Det är alltså viktigt att inte snåla med rengöringssprayen, utan att för den saken skull överdriva.

När det kommer till att desinfektera en yta så kan du behöva vänta längre än du tror.

– Om du läser på baksidan av desinfekteringsprodukt så kommer du se att du faktiskt måste låta den verka på ytan mellan två och tio minuter, säger hon.

Även på ställen som en flottig spis eller ingrodd ugn kan du få bort få bort smutsen enkelt om du låter rätt städprodukt verka ordentligt.

Annons