Artikeln innehåller reklamlänkar

Så får du tvätten att torka snabbare i torktumlaren

Torktumlare i en tvättstuga.

Foto: TT

Tvätt som tar god tid på sig att torka i torktumlaren kan kännas stressigt ibland, speciellt om man har en ny laddning tvätt som väntar på sin tur. Men det finns knep att ta till!

Är du också trött på att ta ut fuktig tvätt ur tumlaren? Hur får man då tvätten att torka snabbare i tumlaren?

Först och främst, den ständiga dispyten mellan grannar som har gemensam tvättstuga: Luddet! Ta en extra koll och slarva inte, det kan göra stor skillnad. Om filtret är ordentligt igensatt kan du tvätta det med varmt vatten.

Testa dig även fram mellan programmen. Det som kan heta "Normal" är ibland en förinställd tid och då hinner inte tvätten alltid bli torr, ofta kan man själv ställa in tiden någonstans.

Få tvätten att torka snabbare

Nedan listar vi två enkla knep som får tvätten att torka snabbare i torktumlaren.

  • Handdukstricket
  • Torkbollar

Handdukstricket i torktumlaren

En ren och torr handduk som får gå med i torktumlaren, tillsammans med kläderna. Den torra handduken hjälper till att fånga upp fukten snabbare, vilket leder till att kläderna också torkar snabbare.

Torkbollar för torktumlare

Det finns även speciella torkbollar som kortar ner torktiden i torktumlaren och gör det onödigt att använda sköljmedel. Med specialbollar för torktumlare i 100% ull minskar torktiden väsentligt! Torkbollarna lyfter och separerar kläderna medan de torkas, så att luften cirkuleras mer effektivt.

Läs mer och köp torkbollarna här (länk till Åhléns).

Vad ska man köpa för torktumlare?

Dags att köpa ny torktumlare? Enligt Energimyndigheten är torktumlare med värmepump det mest energieffektiva och snabba sättet att torka tvätt.

Så får du tvätten krispigt vit igen
0:32

Efter reklamen: Så får du tvätten krispigt vit igen

(0:32)

Slå på ljud