Artikeln innehåller reklamlänkar

Trångbodd? 15 smarta prylar som sparar plats och skapar ordning och reda

Kvinna rotar bland skåp och hyllor i sitt hem.

Foto: TT/Shutterstock

Drömmer du om fria ytor och ordning och reda? Här är lösningarna!

Öppnar du skåp med andan i halsen av rädsla av att få något i huvudet dina gömmor blottas? Du är långtifrån ensam om att ha en gedigen samling mer eller mindre användbara prylar hemma. Om du är trångbodd är det sannolikt ett än större problem och gissningsvis trängs dina prylar såväl under sängen som i garderobsutrymmen.

Med några smarta investeringar kan du snabbt och enkelt få ordning och reda och frigöra utrymme i ditt hem. Här är 15 smarta saker som hjälper även den mest trångbodda att få mer utrymme och fria ytor?

15 saker som sparar plats i ditt hem

1. Hopfällbara matlådor

Trångt i köksskåpen? Dessa rymliga matlådor tar i princip ingen som helst plats när du inte använder dem utan går enkelt att fälla ihop! Kommer i två storlekar som tål såväl frys och maskindisk som mikrovågsugn.

Läs mer och beställ här (länk till butik)

2. Durkslag

Klassiska durkslag är en riktigt platsslukare, annat är det med denna smarta modell som passar alla olika typer av grytor, stekpannor och skålar. Durkslaget har två klämor som håller det på plats och är gjort i 100 procent silikon.

Läs mer och beställ här (länk till butik)

3. Allt-i-ett-pastaslev

Sleva upp pasta, riv parmesan och mät upp portioner innan tillagning! Denna smarta och snygga slev från Sagaform sparar mycket plats i lådorna tack vare att den har alla saker integrerade i ett och samma verktyg!

Läs mer och beställ här

4. Multistekpanna

Glöm allt om kastruller och stekpannor som slukar plats – den keramiska multistekpannan är allt du behöver i skåpet! Använd den till att göra grytor, wok, som en vanlig stekpanna eller varför inte som en långpanna eller ugnsfat? Dessutom ingår ångkoksgaller, frityrkorg och glaslock!

Läs mer och beställ här (länk till Amazon)

5. Magnetisk grytlapp

Försvinner dina grytlappar i röran? Den här smarta modellen är lätt att hålla koll på – tack vare den magnetiska konstruktionen kan du helt enkelt hänga upp den på kylskåpsdörren! Dessutom fäster det mot grytor och kärl så den hänger med när du flyttar behållarna.

Läs mer och beställ här (länk till butik)

6. Hopfällbart bakplåtsställ

Nu kan även den mest trångbodda baka som på bageri! Detta smidiga bakplåtsställ klarar upp till fyra plåtar på en och samma gång och går att vika ihop och stoppa undan när du inte längre behöver det.

Läs mer och beställ här (länk till Smarta saker)

7. Hopfällbar vattenkokare

Smidig vattenkokare som även passar perfekt när du ska ut och resa! Den hopfällbara designen gör att den är superenkel att förvara och ta med sig. Vattenkokaren rymmer 0,75 liter vatten och väger bara 590 gram!

Läs mer och beställ här (länk till Amazon)

8. Multihackare- och spinner

Kombinerad multihackare och salladsslunga som gör det smidigt och enkelt att laga mat, utan att du behöver en hel uppsättning knivar och skålar. Praktiskt, bekvämt och en rejäl platsbesparare som blir en favorit under många år framöver!

Läs mer och beställ här (länk till Amazon)

9. Kompakt köksvåg

Snygg köksvåg i modern design som tar minimalt med plats tack vare att den går att vika ihop, men är också för sedd med ett hål om du hellre vill hänga upp den. Vågen kan väga upp till 5 kilo och kommer i en snygg presentkartong.

Läs mer och beställ här (länk till Cervera)

10. Universallock

Med den här fiffiga lösningen behöver du bara ett enda lock i köket! Universallocket är tillverkat i 100 procent silikon och passar alla grytor och pannor mellan 14 och 27 centimeter. Dessutom kan du använda det som stänklock eller till att ångkoka grönsaker.

Läs mer och beställ här (länk till Amazon)

11. Superhackare

Den här lilla behållaren gör det möjligt för dig att såväl hacka som att blanda livsmedel bara genom att dra i en ring. Glöm allt om skrymmande skärbrädor, skålar och knivar – den här prylen är allt du behöver!

Läs mer och beställ här (länk till Amazon)

12. Cook and read

Använder du också läsplattan för att läsa recept när du lagar mat? Det här smidiga grytunderlägget har en inbyggd hållare för din surfplatta och håller den stadigt på plats. Den är enkel att rengöra och går även att diska i maskin.

Läs mer och beställ här (länk till butik)

13. Hopfällbar hink

Den ultimata lösningen för dig som vill spara plats! Den hopfällbara hinken tar minimal plats vid förvaring och går att använda i hela hemmet och i trädgården! Perfekt också för dig som till exempel har en husvagn eller en liten balkong.

Läs mer och beställ här (länk till Amazon)

14. Fjärrkontrollshållare med bricka

Glöm stöket i vardagsrummet – denna smarta lösning skapar ordning och reda genom att samla alla praktiska småprylar på ett och samma ställe. Skydda din soffa från fula märken efter glas genom att använda det inbyggda bordet som underlägg.

Läs mer och beställ här (länk till butik)

15. Multigalge

Trångt i garderoben? Den här fiffiga multigalgen är perfekt för att hänga upp alla typer av plagg men istället för flera galgar behöver du bara en endaste. Multigalgen är tillverkad av stål och klarar även lite tyngre plagg.

Läs mer och beställ här (länk till butik)

Läs också: TV-kocken: Mina fem favoritprylar i köket