Trending: HusmorstipsStädknepÅterbrukHuskurer

Vilket husdjur passar dig bäst?

26 okt, 2013 
https://image.allas.se/image-102471?imageId=102471&width=1320&height=689
Redaktionen
Olika husdjur
Hund, katt, fågel, marsvin... Vad ska man välja? Våra husdjur ger oss så mycket villkorslös kärlek och så mycket positiv energi. Men det gäller att hitta rätt!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Saker att tänka på när man skaffar husdjur:

Det kan vara väldigt svårt att välja sitt framtida husdjur, man ska trots allt ha det i många år. Man kan inte bara välja efter vilket djur som är ”sötast” eller ”roligast att ha”. Måste tänka över en hel del olika saker innan man bestämmer sig till hundra procent, för både ditt och djurets bästa.

Vad kostar det? Att köpa, tillbehör, matkostnader och försäkring per månad, vaccinationer och eventuella övriga veterinärbesök, som tandvård.

Hur mycket omvårdnad och motion behöver det? Har du tid och lust att lägga vad som krävs?

Hur mycket städning krävs? Både i djurets ”bo” samt i ditt hem.

Tycker du om att åka till stugan eller iväg på semester? Finns det i så fall någon som kan ta hand om djuret eller har du råd med eventuellt hund- eller kattpensionat?

Annons

Finns det allergier? Viktigt att tänka på så att man inte behöver lämna bort djuret igen.

Finns det husdjur sedan tidigare i hemmet? Går det att testa hur djuret som finns fungerar ihop med ett nytt djur i förväg?

Innan man skaffar hund:

För dig som redan har bestämt dig för att skaffa en hund men som inte riktigt vet vilken ras som skulle bli bäst kan få hjälp att hitta rätt hund här.

Och tänk på det här innan du skaffar valp.

Hundar och katter vanligast i Sverige

I Sverige finns omkring 730 000 hundar och 1,3 miljoner katter. Hundarna är mest populära i Norrbotten och Västerbotten medan Gotland och Småland har flest katter per invånare.

Akvariefiskar kommer på tredje plats på popularitetslistan. Efter fiskarna är kaniner (drygt 86 000 hushåll) och fåglar (drygt 82 000 hushåll) vanligast i de svenska hemmen.

Läs också:

Checklista för dig som ska skaffa hundvalp

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons