Artikeln innehåller reklamlänkar
Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

14 julklappar att ge till kvinnor – av kvinnor

30 okt, 2019 
Kollage av olika julklappar till kvinnor av kvinnor
Mamma, systern, vännen eller brorsdottern. Vi har alla en kvinna i livet som förtjänar en riktigt fin klapp. Här är 14 saker att ge bort i jul – som en annan kvinna skapat, formgivit eller tagit fram.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Visst älskar vi att ge genomtänkta julklappar till kvinnorna omkring oss? Något lagom stort som gör dem, och oss, glada i vardagen.

Och ska man ändå köpa något – varför inte samtidigt hitta något som en annan kvinna där ute lagt sin kreativa energi på? Nedan har vi listat 14 julklappar som kvinnor på ett eller annat sätt står bakom.

14 julklappstips för mamma, syster och vänner

Tofflor av Crin Wester

Till mammas trötta fötter: Underbart mjuka tofflor designade för märket Carin Wester. Modegeniet Carin Wester har bland annat vunnit det prestigefyllda priset guldknappen. Hon har det  övergripande designansvaret för klädmärkets kollektioner och har för tidningen Residence berättat hon att inredning är ett annat stort intresse. Här kan du köpa tofflorna (reklamlänk).

Annons

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Tekoppar i keramik

Hur mycket älskar vi inte alla skapande kvinnor där ute?! Keramikkoppar, vantar eller lyxiga ingredienser till köket. Bege dig till närmsta julmarknad och du kommer garanterat hitta en kvinna  som säljer sina alster. Perfekt att ge bort till väninnan på glöggminglet eller kollegan på jobbet. Bonus: ofta närproducerat! Foto: TT.

Korg från Afroart

Till filtar, hundleksaker eller kanske tråkiga kablar. Afroarts korg är perfekt att ge bort till moster eller faster! Företaget som idag drivs av sex kvinnor startade innan dess som en stiftelse av olika kvinno- och kyrkorganisationer. Enligt företagets hemsida flätas deras korgar av kvinnor i Senegal. Här kan du köpa korgen (reklamlänk).

Annons
Lär en flicka läsa

Kanske den allra bästa julklappen att ge till kvinnorna i ditt liv. Flickor har sämre möjligheter att gå i skolan över hela världen, på grund av fattigdom, konflikt och diskriminering. Genom att stödja en hjälporganisation som bygger eller stöttar skolor, kan du hjälpa en flicka någonstans i världen. Du kan bland annat köpa en välgörenhetsgåva som julklapp här, här och här.

Serum från Emma S

Vilken syrra förtjänar inte ett lyxigt serum? Emma Sjöberg Wiklund grundande sitt skönhetsmärke Emma S. tillsammans med investeringsgeniet Nora Lassen. Med in i företaget tog den före detta modellen sina erfarenheter från att stå framför kameran på 90-talet. ”På den tiden fanns det inte photoshop som kunde korrigera en finne”, har Emma Sjöberg Wiklund sagt till Aftonbladet. Här kan du köpa serumet (reklamlänk).

Annons
Grytvante från Marimekko

Vilken mamma skulle inte bli glad för den här snygga grytvanten från Marimekko? Bakom formgivningen står två powerdesigners: Kristina Isola och Maija Isola. Mor och dottern har båda haft centrala formgivarroller i det finska framgångskonceptet. Här kan du köpa grytvanten (reklamlänk).

Poster av konstnären Levy

Återigen – låt oss hylla alla skapande tjejer! På nätet finns många sajter där man kan klicka hem otroliga prints. Just den här är gjord av konstnären Levy som säljer sina prints på Etsy. In på internet och botanisera bland alla alster skapade av kvinnor, så hittar du definitivt något att ge till din trognaste kompis.

Annons
Datorspelet Pendula Swing

Perfekt till storasystern som älskar dataspel! Pendula Swing utspelar sig i en 20-talsvärld full  av fantasy där man som den buttra men världskända hjälten Brialynne återvänder till äventyren i offentligheten. Bakom spelet står utvecklingsstudion Valiant Studios, som bara anställt kvinnliga utvecklare.

Mössa från Filippa K

Varje flickvän där ute förtjänar en mössa som får henne att känna sig både varm och tjusig! Den här är från märket Filippa K grundat av bland andra modedesignern Filippa Knutsson på tidiga 90-talet. Här kan du köpa mössan (reklamlänk).

Annons
Margaux Dietzs bok

Influencern Margaux Dietz har skrivit en ny bok som enligt författarens egen beskrivning ska vara den  perfekta guiden till att nå  sina mål och samtidigt må bra. ”Det som kanske genomsyrar alla mina kanaler och som jag känner att jag vill bidra med är att livet faktiskt blir härligare om man försöker se det ur en positiv vinkel.” säger författaren till tidningen Elle. Kanske en bok att ge till systern? Här kan du köpa den.

Annons
Linnemorgonrock från Granit

Vilken kvinna förtjänar inte en sval morgonrock i linne att  glida runt i på helgen? Den här kommer från Granit, ett koncept grundat på 90-talet av Susanne Liljenberg och Anett Jorméus. Här kan du köpa morgonrocken (reklamlänk). Kanske något för farmor eller mormor?

Omslag till boken Svenska hjältinnor

Vilken powerläsning för din eller någon annans dotter. Boken Svenska hjältinnor kom ut  tidigare i höst  och  lyfter kvinnor i Sverige som på olika sätt visat hjältemod, gjort sin dröm verklig eller stått för ett viktigt ideal. Här finns läkare, uppfinnare, författare och sjörövare. Boken kan du köpa här (reklamlänk).

Annons
Smycke från Feministsmeden

Ett smycke med ett peppande kvinnobudskap är perfekt att ge i julklapp till vännen som allt finns där för dig. På flera håll i landet finns tjejer som tillverkar fina smycken, ofta hittar du dem med en enkel sökning på Instagram. Halsbandet på bilden är tillverkat av Feministsmeden.

Guldig väska från Carin Wester

Någon annan som misstänker att din kompis skulle bli glad för den här axelremsväskan, perfekt till en nyårsuotfit? Även denna lilla pärla står märket Carin Wester bakom. Här kan du köpa väskan (reklamlänk).

Annons