3 tecken på att din hund älskar dig

En nära relation till ditt husdjur kan stärka din hälsa på många sätt. Här är 3 tecken på att djuret verkligen älskar dig!

Alla som någon gång haft en relation till ett husdjur vet hur mycket glädje som frodas. Förutom den ömsesidiga kärleken kan vi också bli motiverade till att motionera mer och dessutom stressar vi mindre.

Se också: Vilken hundras passar dig bäst?

2:01

Efter reklamen: Vilken hundras passar dig bäst?

(2:01)

Slå på ljud

Nu har forskare även hittat ett samband mellan ditt självförtroende och din relation till ditt husdjur om det är en hund. Det är nämligen så att människor som har en nära relation till sin hund tenderar att vara lyckligare och få ett starkt självförtroende. Visst låter det bra?

3 tecken på att du har ett starkt band till din hund:

1. Din hund vänder huvudet dit du pekar

Forskning visar att hundar ”läser” människans kroppsspråk för att kunna förstå vad deras matte vill ha eller förväntar sig av dem. Om din hund följer ditt kroppsspråk med sina ögon betyder det att hunden förlitar sig på att du fattar besluten (till exempel: Är det ok att hoppa i en vattenpöl?) och löser problem (till exempel: Leksaken har fastnat under soffan).

2. När du gäspar gör din hund detsamma

Precis som en gäspning är smittsam för människor är den det för hundar. Testa att fejka en gäspning i närheten av din hund och se om din hund härmar dig.

3. Din hund tittar på dig, trots att du inte gör något speciellt

Du vet den där härliga känslan när du tittar djupt in i en speciell persons ögon? Precis som du då känner glädje och uppskattning får din hund samma känslor när ni tittar på varandra. Ett gott tecken på att ni står varandra nära!

Foto: TT/Shutterstock