Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

7 tecken på att ni kommer vara vänner för livet

21 dec, 2020 
Jessica Rådne
Två lyckliga och glada vänninor som håller om varandra.
Ni vågar säga ifrån, visa er sårbara och ställer alltid upp när det krisar. Här är sju tecken på att du och din bästis verkligen är best friends forever.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Alla med en nära vän har slagits av tanken ”Vad vore jag utan den här personen?!”. Svaret kanske känns svindlande så låt oss inte fastna i det. Här är i stället sju tecken på att er vänskap kommer att hålla livet ut.

1. Ni ställer upp för varandra när det behövs som mest

När partnern har dumpat dig mitt i natten och du inte vill sova ensam vet du att din bästa vän kommer kliva upp, bädda och erbjuda dig att komma och sova på hens soffa. Likadant vet din BBF att du inte kommer säga ”vad var det jag sa” när alla hens pengar lagts på fel saker (typ drinkar och nya skor). Du kommer då snarare till undsättning med matlådor som räcker månaden ut. Kort sagt, ni ställer upp för varandra när helst det krisar!

Se också: 12 tecken på att du funnit riktig vänskap

12 tecken på att du funnit riktig vänskapBrand logo
12 tecken på att du funnit riktig vänskap

2. Ni planerar för förändringar och håller kontakten när de sker

Innan din bästa vän åker utomlands ett år för att plugga så gör ni upp en plan för hur ni ska hålla kontakten under tiden. Vilka dagar och tider ni ska ha videosamtal, vilka veckor det passar att du kommer och hälsar på, hur ni ska fira varandras födelsedagar på distans och så vidare. Det känns lika självklart som att du arrangerar en avskedsfest för din buddy.

Annons

3. Ni minns små och stora saker som händer i varandras liv

Hur gick det efter din bästis dejt i lördags, har hon hört något från ragget som följde med hem förförra helgen, och vad hände sedan med skorna hon skulle lämna in på lagning? Du minns små saker din bästa vän berättat från sin vardag, och vill följa upp dem. På samma vis frågar förstås hon dig hur din mamma mår efter sin operation och om du fick jobbet du sökte. Små och stora saker ur respektive liv får lika stor vikt för en BFF som helt enkelt vill veta vad som pågår i ditt liv.

4. Ni kan diskutera och vara öppna i er relation

Även i en tajt vänskap kan det hetta till och bli bråk. Ni kanske har en ovana av att lägga näsan i blöt och ge råd till varandra som ingen av er bett om. Eller så hamnar ni emellanåt i en självupptagenhet där allt kretsar kring era egna behov. Som riktigt goda vänner tål man att den andre säger ifrån vid övertramp. Om ni klarar av att ta upp sådana situationer med varandra, prata igenom dem, be om ursäkt och sedan gå vidare – då kommer ni kunna hålla livet ut.

Annons

5. Ni är sårbara inför varandra

Tårar, skratt, ilska och allt däremellan. Ingenting är skämmigt eller fel att visa upp för varandra. När ni vågar vara sårbara inför varandra och visa alla sidor. Dessutom kan ni tryggt dela hemligheter och sådant som annars hade känts för privat eller riskabelt att berätta för någon annan. Detta är ett tecken på tillit och hållbar vänskap.

6. Ni tar er tid för korta och långa stunder tillsammans

En snabb fika på stan eller en lyxig spa-weekend. Ni ser till att träffas och umgås oavsett om det blir helkvällar eller bara hinns med i korta stunder. Veckor eller månader då mycket annat pockar på tid och uppmärksamhet är ni noga med att ändå balansera upp genom att planera in någonting mysigt för när det åter finns luckor i kalendern. Riktigt fin vänskap blickar framåt på det viset.

Annons

7. Ni är förlåtande vid uppehåll i kontakten

Om det mot förmodan är så att en av er drar sig undan en period så är den andre förstående och förlåtande. Det kan handla om att en ny partner stjäl fokus, eller att man drabbas av en depression och inte förmår vara den glada och sociala människa som man annars brukar. Precis som med alla livslånga relationer kommer det gå upp och ned, vilket ni har överseende med.

Artikelinspiration: Huffington Post

Annons