Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Björn Skifs om ålderskillnaden till frun Pernilla

22 apr, 2017 
Minna Wallén-Widung
Björn Skifs och hans hustru Pernilla har varit gifta i 30 år trots sin åldersskillnad. nu berättar han framgångsrecepten.
När Björn Skifs och hustrun Pernilla träffades trodde ingen att det skulle hålla. Men efter 30 års äktenskap har de bevisat att ålderskillnaden på 17 år aldrig varit ett hinder. En sak de delar är det stora tv-sportintresset. "Vi står i sofforna och hoppar gemensamt", säger han till Expressen.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Den folkkäre artisten Björn Skifs bor på en gammal prästgård från 1700-talet på landsbygden utanför Stockholm. Han och hustrun Pernilla Skifs köpte gården för snart 30 år sedan, då de var nykära.

I en intervju med Expressen i samband med sin 70-årsdag, berättar Björn Skifs om både karriären och privatlivet. Bland annat pratar han om hur det var när han inledde sin relation med sin nuvarande fru Pernilla Skifs, som är 17 år yngre än han. Paret valde till en början att smyga med sitt förhållande.

– Ja, det är så skört i början. Vi låg lite lågt, även för att många olyckskorpar kraxade för att det är en viss åldersskillnad mellan oss. Det hette att hon var lycksökerska och jag gubbsjuk, men vi tycker väl nu att vi har klarat av det där. Nästa år firar vi 30 år ihop, säger han till tidningen.

Björn Skifs inför 70-årsdagen.
Björn Skifs inför 70-årsdagen. Foto: IBL Bildbyrå

”Vi står i sofforna och hoppar”

Paret har två söner, Oliver, 28, och Jonathan, 25, tillsammans. De senaste 17 åren har de jobbat väldigt tätt tillsammans. Pernilla är koreograf och regissör och har varit involverad i de flesta av makens projekt – trots att de först blev varnade för att arbeta ihop.

Björn och Pernilla Skifs.
Björn och Pernilla Skifs. Foto: IBL Bildbyrå

Men de har också mycket gemensamt utanför jobbet. Sport, till exempel.

– Vi har många gemensamma intressen och synsätt. Och så älskar hon sport på tv precis lika mycket som jag. Vi står i sofforna och hoppar gemensamt. Det låter fånigt, men det är inte helt oviktigt att dela en sådan upplevelse också, säger Björn Skifs till Expressen.

Annons

”Det finaste som finns”

Han berättar också att hustrun har varit ett stort stöd under de perioder i livet då han varit nedstämd och inte mått så bra. Till Expressen säger han att parets räddning är att de sällan hamnar i sådana perioder samtidigt, och att de därför orkar stötta varandra när den andra har det tufft.

Han säger att de två kompletterar varandra – han är lite barnslig medan hon är mera ordningsam, vilket gör att de möts i mitten. Det är en av sakerna han uppskattar hos sin fru, säger han till Expressen.

– Men det är hela alltet som är fantastiskt. Det är klart att jag tyckte att hon var väldigt, väldigt attraktivt och det hjälpte naturligtvis till i början. Det är hon fortfarande för mig, det finaste som finns. Men det visade sig snabbt att vi hade mycket gemensamt, inte minst jobbet.

Av Minna Wallén-Widung

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons