Lästips: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Carina Bergfeldts känslosamma ord om kampen och mödraskapet

11 maj, 2020 
https://image.allas.se/image-202049?imageId=202049&width=1320&height=1320&cropw=41.54&croph=62.5&x=29.08&y=4.02
Marcus Alm
Carina Bergfeldt när hon presenterades som sommarpratare i SR.
Foto: Lotte Fernvall/Aftonbladet/TT
Utrikeskorrespondenten Carina Bergfeldt har varit öppen om svårigheterna med att bli gravid tidigare. I samband med danska och amerikanska mors dag tog hon till Instagram för att dela några vackra ord till alla som kämpar.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

När Carina Bergfeldt meddelade att hon var gravid hösten 2019 passade hon också på att berätta om kampen och svårigheterna hon och partnern Jesper Zølck hade haft för att bli gravida.

”I ett hotellrum i Panama fick Jesper och jag reda på att vi ska ha barn. Han skrattade. Jag grät”, skrev hon på Instagram och fortsatte:

”Nästan två år av misslyckade försök, misslyckad IVF, misslyckad inseminering, hormoner och sprutor och östrogen och annat elände, och till sist, en liten person som genom ett mirakel bestämde sig för att bli till på naturlig väg”.

Kritisk mot frågor om hon inte vill ha barn

Det var i samband med detta som den omåttligt populära utrikeskorrespondenten också delade ut en känga till alla de som genom åren inte kunnat hålla sig från att fråga om hon inte ville ha barn någon gång.

”Jag har blivit så fruktansvärt ledsen varje gång. Jag tror inte att en enda har haft en elak avsikt med sina ord. Det spelar ingen roll. Det gör lika ont ändå”, skrev hon i inlägget och fortsatte:

Annons

”Ge fan i att fråga, även om det kryper i dig av nyfikenhet. Du har ingen aning om vad folk kan ha gått igenom som de kanske inte vill dela med just dig.”

Danska och amerikanska mors dag

Efter åren som hon och partnern kämpat för att få barn, så har nu äntligen lille Hamilton kommit till världen – och eftersom danska (Jesper Zølck är dansk) och amerikanska (Hamilton blev till i USA) mors dag inföll den 10 maj så delade Carina Bergfeldt en bild och en känslosam text på Instagram.

Något som stressade upp pappan Jesper, som ansåg att det var svårt nog att komma ihåg när det var mors dag i Sverige.

Mors dag smärtsamt under åren utan barn

I inlägget berättar Carina Bergfeldt om smärtan och sorgen hon upplevt på mors dag alla de åren som hon kämpat för att bli gravid.

”Jag var så avundsjuk på alla som inte behövde ha koll på hormonsprutor och LH-stickor och allt annat elände, som bara lyckades. Jag skickar en stor skopa med kärlek åt er som känner så just nu", skriver hon i en hälsning till alla de kvinnor som kämpar för att bli gravida och som upplever smärtan på mors dag i år.

Annons