Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Därför gick inte Ulf Brunnberg på Gösta Ekmans begravning

05 jul, 2017 
Henrik Högström
Därför gick inte Ulf Brunnberg på Gösta Ekmans begravning.
Gösta Ekman och Ulf Brunnberg jobbade ihop i de populära filmerna om Jönssonligan. Men relationen förändrades när Ekman hoppade av paradrollen som "Sickan". Nu berättar Brunnberg om varför han inte gick på Gösta Ekmans begravning i podden "Nemo möter en vän".
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ulf Brunnberg, 70 och Gösta Ekman är starkt förknippade med rollerna som den stissige Vanheden (Brunnberg) och brottsgeniet Charles Ingvar ”Sickan” Jönsson (Ekman) i filmerna om Jönssonligan .

I den rollen gjorde Gösta Ekman frasen ”Jag har en plan” både välkänd och spridd bland svenska biobesökare.

Jönssonligan församlad 1990. Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Gösta Ekman (Sickan), Ulf Brunnberg (Vanheden) och Birgitta Andersson (Doris)
Jönssonligan församlad 1990. Björn Gustafson (Dynamit-Harry), Gösta Ekman (Sickan), Ulf Brunnberg (Vanheden) och Birgitta Andersson (Doris). Foto: IBL

Gösta Ekman gick bort tidigare i våras vid 77-års ålder. När den folkkäre skådespelaren begravdes fanns dock Ulf Brunnberg inte med bland gästerna.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

I podden Nemo möter en vän förklarar Ulf Brunnberg varför. Och det är ett svar med flera bottnar. Ulf Brunnberg berättar att relationen förändrades efter att Gösta Ekman hoppade av Jönssonligan när det blev klart att de skulle produceras av nya krafter.

Annons

När Brunnberg presenterade de nya idéerna som han och Björn Gustafson jobbat fram förklarade Gösta Ekman att han inte ville vara med längre.

Inte rätt nivå

Ulf Brunnberg berättar i podden att Ekman hade högre krav på produktionen och att han var rädd att filmerna var på väg att hamna i ”cornflakes-paketen”.

– Jag tror inte att han tyckte att det låg på rätt akademisk nivå.

Jönssonligan på Mallorca, 1989 blev den sista rollen i serien med Gösta Ekman i rollen som ”Sickan”.

De fortsatte dock att hålla sporadisk kontakt även efter Gösta Ekmans avhopp från Jönssonligan. När de träffades ville dock Ekman inte prata om just det ämnet.

– Jag vet inte vad han tyckte om de filmerna men jag kan säga att han var inte glad över att vi fortsatte och att han blev ersatt.

Brunnberg och Ekman lunchade tillsammans

Ulf Brunnberg berättar att deras senaste lunch tillsammans ligger flera år tillbaka i tiden men att de talades vid i telefon några månader innan Gösta Ekman gick bort.

– Men Gösta ringde ju aldrig själv på slutet. Det var alltid jag som fick ringa upp och fråga hur läget var.

I podden förklarar Ulf Brunnberg också att han som ateist är tveksam till att gå på begravningar.

– Bättre då att uppskatta en människa medan de lever.

Gösta Ekman blev 77 år.
Gösta Ekman blev 77 år. Foto: IBL

Läs också:

Av Henrik Högström

Annons