Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Därför håller familjen Rikard Wolffs begravning hemlig

27 nov, 2017 
Cecilia Ahle
Rikard Wolffs begravning hålls hemlig på familjens begäran.
I dagarna begravs den folkkära artisten och skådespelaren Rikard Wolff, men tid och plats väljer familjen att hålla hemlig. Samtidigt planerar man en hyllningskonsert så att hela svenska folket också ska få minnas och säga hejdå.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det var den 17 november som Rikard Wolff tragiskt gick bort, 59 år gammal, efter att han länge kämpat mot den kroniska sjukdomen lungemfysem.

I dagarna begravs han under en privat ceremoni, skriver Expressen. Till begravningen är bara familj och de allra närmsta vännerna bjudna, och de har alla blivit ombedda att hålla tyst om både plats och tid.

– Den tillsägelse vi har fått är att vi ska hålla det för oss själva, när och var och så vidare, säger vännen och programledaren Henrik Johnsson till tidningen.

Anledningen till den hemliga ceremonin är att Rikards familj vill hålla den privat, för de vet att det är alldeles för många som skulle vilja komma och hylla den folkkära artisten och skådespelaren.

Hyllningskonsert planeras

Men svenska folket kommer också att få en chans att hylla och minnas Rikard Wolff. Familjen planerar en hyllningskonsert för honom den 11 december på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Kusinen Benjamin Wolff berättar för Expressen att det inte är inbokat några artister än, men att flera namn diskuteras.

– Det kommer bli en jättefin artistsammansättning med folk som vill vara med och hylla honom, säger han till tidningen.

Rikard Wolff tillsammans med sin kusin Benjamin Wolff.
Rikard Wolff tillsammans med sin kusin Benjamin Wolff. Foto: IBL

Benjamin Wolff, som också är journalist och dokumentärfilmare, har fortfarande inte kunnat smälta kusinens bortgång.

– Det har varit kaotiskt, sorgligt och omtumlande. Väldigt mycket praktikaliteter än så länge, det har inte riktigt landat än.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons