De populäraste bebisnamnen i USA just nu

En bebis med en teddymössa skrattar in i kameran.

Som blivande förälder kan man hitta namninspiration på en rad olika ställen – som i filmer och bland kändisar och kungligheter och kändisar. Varför inte inspireras av vad barnen på andra sidan Atlanten döps till? Här är bebisnamnen som trendar i USA just nu.

Att välja bebisnamn kan vara bland det enklaste och svåraste som finns. Vissa har valt namn till sina barn långt innan de var påtänkta, medan andra inte lyckas komma överens förrän den sista dagen då namnanmälan måste skickas in.

Det finns en uppsjö av inspirationskällor att kika på om kreativiteten tryter och du vill upptäcka namn du kanske aldrig hört förut. Eller vad sägs om att döpa ditt barn efter ett geni, en kunglighet – eller varför inte låta namnvalet inspireras av Ikeas möbler?

Den amerikanska sajten Names.org har tittat på vilka namn amerikanska föräldrar söker på och har sammanställt en trendspaning över vilka namn som tros bli populära och trendiga i USA i år. Här följer de 20 populäraste bebisnamnen i USA år 2018 – samt bubblarna som ökat i popularitet.

Flicknamn som är trendiga i USA 2018:

1. Olivia

2. Emma

3. Ava

4. Charlotte

5. Mia

6. Sophia

7. Isabella

8. Harper

9. Amelia

10. Evelyn

Bubblare som kan ta sig in på topplistan: Ella/Ellie, Zoey/Zoe, Luna, Adeline, Eliana, Aurora, Camila, Elena, Quinn, Hazel, Kinsley, Willow, Mila, Riley, Eleanor, Cora, Ruby.

Pojknamn som är trendiga i USA 2018:

1. Noah

2. Liam

3. Benjamin

4. Oliver

5. William

6. James

7. Elijah

8. Lucas

9. Mason

10. Michael

Bubblare som kan ta sig in på topplistan: Matthew/Mateo, Jackson/Jaxon, Grayson/Greyson, Aiden/Ayden, Bryson, Theodore, Ezra, Asher, Leo, Elias, Lincoln, Leonardo, Roman, Easton, Josiah, Carson.

Läs också: 16 ovanliga barnnamn att inspireras av

Mer intressant innehåll hos allas.se: