Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Eva: Min nya vän gav mitt liv en djupare mening

20 maj, 2023 
Anonym läsarberättelse
Två glada väninnor
Som nybliven änka var jag ganska ensam. Men en resa till Skottland blev början på en underbar vänskap.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag blev änka när jag var femtiosju år och efter min mans död saknade jag någon att resa med. Därför gick jag med i en singelklubb och när jag en dag fick se en broschyr om en drömresa till Skottland tog jag med mig den till ett klubbmöte.

Se också: 8 tips för att bli mer bekväm med att göra saker helt ensamBrand logo
Se också: 8 tips för att bli mer bekväm med att göra saker helt ensam

Vi brukade träffas två gånger i veckan för att göra något trevligt tillsammans, gå en promenad, fika på ett kafé, eller något annat. Denna kväll var det bara en som mött upp. Hon hette Birgit och jag kände henne inte för vi hade aldrig pratat med varandra.

På skoj frågade jag om hon ville se vart jag ville resa och hon tittade igenom min broschyr och sa direkt att hon ville följa med.Jag blev paff och sa att hon kanske skulle tänka på det. Det var en månad innan anmälningstiden gick ut så vi hade gott om tid på oss. Och, menade jag, så hann vi ju prata om det ordentligt. Som tur var hade Birgit inte mist reslusten, för vid nästa klubbträff var hon fortfarande intresserad.

Annons

Vi hade en underbar resa till Skottland

Vi anmälde oss och gick sedan och gladde oss i ett par månader. Min son erbjöd sig att köra oss till stan där vi skulle kliva på bussen och så gav vi oss i väg. Vi fick elva härliga dagar och hade det så trevligt tillsammans. Birgit visade sig vara en hejare på engelska och det var ju en stor trygghet för mig. Hon och jag var överens om i stort sett allting. När bussen gjorde halt för en paus, gick de allra flesta medresenärerna på kafé, men Birgit och jag tog en snabb macka och så hann vi kika lite i affärer och ta en promenad i omgivningarna.

Det är nu tio år sedan detta hände men Birgit och jag talar fortfarande om alla minnen vi har från denna resa. Vår vänskap har sedan dess bara blivit starkare och djupare.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Vår kemi är perfekt

Birgit har inte bil så när hon ska till sjukhuset för kontroller, kör jag henne. Hon bjuder mig på lunch som tack för hjälpen och sedan går vi lite i affärer. Om jag behöver ett klädesplagg är Birgit otroligt snäll och har tålamod att hjälpa mig hitta precis det jag tänkt mig. Hon kan allt om bra kläd- och skomärken och jag är säker på att om det inte var för henne skulle jag alltid gå omkring i gamla paltor.

Vi ärver också saker av varandra och byter kläder, skor, böcker och tidningar. De flesta i singelklubben vet att vi är bästa kompisar, men när vi är tillsammans med de andra klubbmedlemmarna är vi aldrig förtroliga. Det är vi däremot med varandra. Vi vet att vi kan lita på varandra.

Om vi inte träffats på ett tag brukar jag fråga Birgit om det inte är längesedan hon var på kontroll på sjukhuset och då vet hon att jag är sugen på en tur in till den stora staden. Birgit är en fantastisk väninna och vår kemi är perfekt. Jag är så glad för att jag fick med henne till Skottland den där gången.

/Eva

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons