Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Hans krav knäckte vårt förhållande

18 feb, 2019 
Margaretha Malmgren
Man och kvinna i en soffa.
När jag mötte David tyckte jag att han var helt perfekt. Men det visade sig snart att han även hade en annan sida…
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Första gången vi möttes var på gymmet. Jag letade vikter och David höll på att plocka av några från sin stång. Han hann knappt hänga upp dem förrän jag tog dem och vi skrattade åt den komiska situationen.

Efter passet blev vi sittande och pratande över en kopp kaffe. Jag hade spanat in David flera gånger tidigare på gymmet och tyckte han verkade snäll och så var han ju väldigt snygg dessutom. Efter att ha brutit upp ett längre förhållande för tre år sedan längtade jag nu efter en ny man att dela vardagen med.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

David och jag började träffas även utanför gymmet. Förälskelsen kom som en total överraskning och jag sveptes med av hans enorma charm. Han var den mest perfekta man jag kunde tänka mig och det var också det som började gå mig på nerverna efter ett tag.

Tröjorna skulle strykas och vikas på ett speciellt sätt och man kunde absolut inte lägga sig på kvällen utan att ha plockat ur diskmaskinen. Dammsugaren åkte fram dagligen och diskbänken var alltid skinande ren. Det var helt okej att han höll ordning hemma hos sig men när han började lägga sig i hur jag gjorde hemma hos mig så gick han över gränsen.

Annons

Fel på allt

Vi grälade men blev snart sams igen. Hans charm övertygade mig om att det inte var så farligt och vi försonades snabbt. Dagarna och veckorna gick och han fortsatte att pika mig för det mesta. Var vi på gymmet slarvade jag med min träning, tvättade jag använde jag för mycket tvättmedel och lagade jag mat använde jag för mycket salt. Han hittade alltid fel och jag började koka inombords.

Droppen var när han bjudit hem sin mamma på middag en kväll. Han tyckte jag hade en skrynklig klänning och att jag såg oklippt ut. Där brast det för mig och samtidigt som hans mamma klev innanför dörren började jag skälla ut honom efter noter.

Jag skrek och bar mig åt och hans mamma backade av förvåning när hon hörde mig. David såg ut att skämmas när han insåg vad han sagt och gjort mot mig. Han försökte komma till tals men jag körde över honom fullständigt. Det var som om jag samlat på mig ilska under en lång tid. Jag tog min jacka i handen och rusade ut förbi hans mamma som bara stod och gapade.

Annons

Kände frihet

Jag bara gick och gick och kände regnet komma. Mina tygskor blev våta och jag kände hur håret blev plattare och plattare. Hade David varit med hade paraplyet varit med och han hade aldrig gått genom parken när det regnade. Hans skor riskerade ju då att bli blöta och smutsiga.

Men jag kände mig äntligen fri och fortsatte bara att gå. Svetten lackade trots regnet och jag saktade ner när jag såg en bänk. Det plaskade till när jag satte mig och jag njöt av varje sekund.

Blött, smutsigt och svettigt. En miljö David skulle ha vantrivts i. Men nu var han inte här längre och jag funderade över varför jag stått ut så länge med hans gliringar. Ingen kunde vara så perfekt som han, tyckte han själv.

Jag kände att jag hade tröttnat på hans dammfria matbord och nystrukna jeans. Trots att jag var både regnvåt och ensam visste jag att jag hade tagit rätt beslut. För första gången på länge kände jag mig fullständigt fri!
Mirre

Läs också:

Ansi: ”Min man straffar mig med tystnad”

Laila: Jag älskar att städa – men få vet varför

Annons