Lästips: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Lova: Hans mobiltelefon förstörde vårt förhållande

09 feb, 2024 
AvAnonym läsarberättelse
Kille sitter i soffa med sin mobiltelefon
Med tiden blev Henrik alltmer besatt av sin mobiltelefon och efter vår semester fick jag nog.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons
Se också: Anders Hansen: Så stänger du av skärmhjärnanBrand logo
Se också: Anders Hansen: Så stänger du av skärmhjärnan

När Henrik och jag sa hej då till varandra efter vår första dejt var jag helt säker på att jag ville träffa honom igen.

Jag var 28 år och hade haft lite otur med män, men nu kände jag att jag äntligen stod inför någon som kunde vara rätt för mig på lång sikt – kanske till och med någon jag kunde bilda familj med. Förutom att Henrik var precis min typ, var han också snygg, närvarande och uppmärksam.

Han satt alltid och tittade i sin mobiltelefon

I början var allt bra, och jag blev väldigt förälskad snabbt. Det var som om det bara var han och jag. Han var helt närvarande och jag njöt av det. Sakta men säkert vek dock hans uppmärksamhet från mig till förmån för hans mobiltelefon.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Till en början störde det mig inte så mycket, för det var sportresultat, sociala medier och nyheter han kollade på, så det fanns inget att vara avundsjuk över. Med tiden blev jag ändå avundsjuk, för det verkade som om telefonen blev mer och mer intressant på min bekostnad.

Han hade konstant med sig den och plockade fram den vid minsta anledning: när vi väntade på tåget och när vi stod i kön i matbutiken. Där vi tidigare hade suttit och pratat och skrattat när vi åt frukost eller middag satt han nu alltid och tittade på sin telefon.

Jag försökte prata med honom om det, och han lovade om och om igen att det skulle bli bättre. Det blev det också i en dag eller två, men sedan började telefonen återigen ta över allt.

Jag fick nog – gjorde slut

Samma sak hände på vår första semester tillsammans. Jag har aldrig känt mig mer ensam än när vi satt på en grekisk taverna, omgiven av familjer och par som pratade och hade det trevligt, och Henrik satt med böjd nacke och stirrade ner i sin telefon.

Annons

På väg hem i planet var jag ledsen och tänkte att den hade förstört vår semester, och när Henrik tog upp sin telefon ur fickan samma sekund som vi landade på svensk mark igen, tog jag ett beslut: Jag skulle inte längre vara hans flickvän.

Kort därefter separerade Henrik och jag, och det har jag inte ångrat. Jag vill inte vara i en relation med någon som hellre vill vara med sin telefon än med mig.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons