Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Hemma i Bollnäs slapp vi smyga med våra känslor

02 okt, 2016 
Anna-Karin Ericson
Rebecca Stenström, 30, och Pär Nilsson, 34, möttes i The Bachelor och föll genast för varandra. Sen fick de börja smyga med sin kärlek.
I TV4:s dejtingprogram Bachelor slog det gnistor om dem. Pär var tvungen att anstränga sig för att inte avslöja sina verkliga känslor för Rebecca när han dejtade de övriga 24 deltagarna. Och även efter inspelningen fortsatte hemlighetsmakeriet...
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När Rebecca Stenström, 30, och Pär Nilsson, 34, tillsammans går arm i arm utanför lilla småländska Eksjö är det många som hälsar igenkännande.

Rebecca är uppvuxen i Eksjö och genom tv-programmet Bachelor i TV4 har tittarna också fått lära känna hennes Pär.

– Det är så underbart skönt att kunna gå ut tillsammans så här. I höstas vågade vi inte ens träffas hos mig här i Eksjö av rädsla för att bli igenkända, säger Rebecca och tar ett fast grepp om Pärs arm.

Deras kärlekssaga är lika fantastisk som allmänt känd – de träffades nämligen och blev ett par tack vare dejtingprogrammet Bachelor. I programmet tävlade Rebecca med 24 andra kvinnor om att vinna Pärs gunst och att slutligen stå som segrare i finalen.

Men varken hon eller Pär hade räknat med att det skulle uppstå äkta kärlek mellan dem.

– Nej, det var inget man kunde veta innan även om man kanske hoppades. När jag sökte till Bachelor såg jag det mest som ett äventyr, säger Rebecca.

Svåra beslut

Realityserien spelades in under sju veckor på Gran Canaria under försommaren förra året.

Annons

För konsulten Pär innebar det en extra semester i solen och värmen tillsammans med 25 vackra kvinnor.

– Det låter nog bättre än det är. Att dejta 25 kvinnor innebär att det är många svåra beslut som ska tas och det innebär också att man måste göra 24 kvinnor besvikna, säger han.

Att Pär blev utvald som den ungkarl som kvinnorna i tv-serien skulle tävla om uppfattade han själv som en slump. Han sökte aldrig själv till programmet.

– Jag blev uppringd av en kvinna från produktionsbolaget en dag hösten 2014 när jag satt på kontoret i Stockholm. Det är klart att jag blev smickrad över att de ringde mig, men min spontana reaktion var ändå att tacka nej till att vara med.

Betänketid

Anledningen till att han blev uppringd var att han för 6–7 år sedan blev erbjuden att vara med i inspelningen av en kvinnlig motsvarighet till Bachelor. Den gången tackade han nej.

– Inte heller då sökte jag själv utan de hade hittat mig eftersom jag stod med på en lista över statister för olika filminspelningar.

Annons

Men trots att han först var tveksam även den här gången tackade han ändå ja efter en natts betänketid.

– Jag tyckte att det lät som en kul grej. Dessutom hade jag varit singel i några år så jag passade in i programidén.

Blev nyfiken

Rebecca beslutade sig för att försöka bli en av de 25 kvinnor som tävlade om att vinna Pärs kärlek, efter att ha sett honom i ett reklaminslag inför de kommande inspelningarna.

– Det var faktiskt min mamma som såg honom först. Oj, vilken snygg kille, sa hon, och då blev jag nyfiken och tittade på reklaminslaget.

I mars förra året skickade Rebecca in sina ansökningshandlingar till TV4 och sedan kallades hon på en intervju.

Fick upp ögonen

Inspelningarna började första veckan i maj på Gran Canaria med att Pär fick acklimatisera sig i den nya miljön.

En vecka senare flögs Rebecca och de andra singeltjejerna ner till semesterparadiset.

– Jag träffade Pär första gången när han kom på besök till oss tjejer i huset, men det var när vi hade vår singeldejt ett par veckor senare och var ute och red på var sin häst som vi verkligen fick upp ögonen för varandra.

Annons

– Jag hade såklart lagt märke till Rebecca tidigare, men det var på den dejten som jag kände att det fanns något mellan oss. Den dagen hade vi jättekul tillsammans.

Tappade modet

Att det slog speciella gnistor mellan just Rebecca och Pär efter den dagen var det ingen som undgick att lägga märke till.

– Det var många av de andra tjejerna som tappade modet, som tyckte att det inte var någon idé att vara med längre, säger Pär.

Men alla program skulle spelas in och Pär fick anstränga sig för att inte avslöja sina verkliga känslor när han dejtade de andra deltagarna.

Det var dock svårt att inte tänka på Rebecca när han hade romantiska möten med andra kvinnor.

– Jag och Rebecca kom så långt man kan komma i ett förhållande under de omständigheterna. Vi kände båda att vi var småkära i varandra och att vi ville träffas så fort vi kom tillbaka hem till Sverige.

Tvungna att smyga

När de åkte hem från Gran Canaria i början av juni visste de och alla andra som var med vid inspelningarna att de nu var ett par.

Annons

Men på grund av sekretesskontraktet med TV4 var de tvungna att smyga med sin kärlek för att inte avslöja något innan tv-serien sändes under hösten.

– Det första vi gjorde var att åka på en långhelg till min mamma hemma i Bollnäs. Där kunde vi vara tillsammans med varandra utan att behöva vara rädda för att någon skulle se oss, berättar Pär.

Det var efter denna helg som de blev helt säkra på att de var ett par och att de verkligen älskade varandra.

Rebecca Stenström, 30, och Pär Nilsson, 34, myser i soffan. The Bachelor.

Romantisk semester

De åkte också på en romantisk kortsemester tillsammans till Prag där de kände att de kunde vara öppna med sina känslor för varandra.

Men de vågade inte sitta bredvid varandra på vägen dit och hem. Då satt de i olika delar av flygplanet och låtsades som att de inte kände varandra…

Annons

– Därför träffades vi också mest hos Pär i Stockholm under hösten. Vi har kunnat gå promenader tillsammans på Djurgården, men vi har inte vågat gå på krogen av rädsla för att någon skulle känna igen oss, säger Rebecca.

– Förutom på Halloween. Då klädde vi ut Rebecca till en ninja så att ingen kunde se att det var hon, berättar Pär och skrattar.

Tufft att titta på

Det mest plågsamma för Rebecca var när hon tvingades se avsnitten av Bachelor ensam hemma i Eksjö.

Även om hon visste att Pär hade valt henne var det tufft för henne att se programmen där han dejtade de andra kvinnorna.

– Då var det lite svajigt mellan oss. Tack och lov är våra känslor för varandra så starka att jag klarade det. Men det var tufft, säger Rebecca.

– Det som var jobbigt var att se Pär pussa och krama andra kvinnor. Man vet ju att alla har ett förflutet när man träffar någon ny, men att få det upptryckt så här i ansiktet, som det blev när man såg det på tv, var jobbigt.

– Jag föreslog att hon inte skulle se avsnitten utan gå ut en runda och prata med mig i telefon i stället. Men hon var tvungen att se programmen. Vi har pratat mycket om det. Det är utrett nu och det känns bra för oss båda, säger Pär.

Annons

Vill flytta ihop

Därför kom det som en befrielse på mer än ett sätt när finalprogrammet sändes i början av december. Äntligen kunde Rebecca och Pär gå ut tillsammans på riktigt och visa hela världen att de älskar varandra.

Nu planerar det nyförälskade paret att flytta ihop i Stockholm. Rebecca har fått nytt jobb som kundrådgivare på en bank i huvudstaden och tanken är att de till en början ska bo i hans lägenhet på 45 kvadratmeter.

– Men det är för litet. Där är ju till exempel bara en garderob. Därför letar vi en större lägenhet med ljus och lykta. Tanken är att vi så småningom också vill ha barn, säger Pär.

Tackar sin lyckliga stjärna

Han tackar sin lyckliga stjärna för att Rebecca var en av de kvinnor som anmälde sig till Bachelor.

– För det första är hon strålande vacker. För det andra är hon lekfull och har förmågan att plocka fram barnet inom sig och kan skoja och busa. En av de viktigaste pusselbitarna för mig är att man ska kunna ha kul tillsammans.

– Det första jag såg hos Pär var charmen och glimten i ögat. Sedan visade det sig att min magkänsla stämde. Han är lika rolig som han är snygg, säger Rebecca och lägger armen som sin blivande sambo.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Save

Save

Annons