Lästips: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Jenny Strömstedt om kärleken till Niklas Strömstedt

14 jul, 2017 
AvHelena Sjögren
Så här håller Jenny och Niklas Strömstedt kärleken vid liv.
Jenny och Niklas Strömstedt har varit ett par i tio år. Nu avslöjar Jenny att ett av de viktigaste relationsråden hon fått kommer från hennes pappa. "Han kallar det för 'det ständigt pågående samtalet'", säger hon till Topphälsa.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadeller
Annons

I rutan och programmet Tillsammans med Strömstedts intresserar sig paret för hur andra får sina relationer att hålla.

Jenny och Niklas Strömstedt.
Jenny och Niklas Strömstedt. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Men på hemmaplan verkar Jenny Strömstedt helt säker på att hon hittat rätt. I senaste numret av Topphälsa, som citeras av Aftonbladet, berättar hon att hon träffade Niklas Strömstedt 2007 efter skilsmässa från sin tidigare make. Hon blev ”fast för livet” – men i en positiv bemärkelse.

– Jag har turen att ha fått träna på relationer i mitt första äktenskap, och sedan har jag träffat en man som också gett sig den på att bli bättre på att leva tillsammans. Det handlar också om det, vad man gör med varandra. Vissa personer gör varandra sämre, andra bättre. Ihop blir Niklas och jag bättre än var och en för sig, säger Jenny Strömstedt i Topphälsa.

Annons

”Sen får man växeldra i omgångar”

Enligt Jenny Strömstedt bråkar de sällan och att de tuffa perioderna ofta kommer i samband med att någon av dem jobbar mycket.

– Då påminner vi varandra om läget och låter oftast den andra vara ifred. Sen får man växeldra i omgångar och förstås njuta av livet extra när båda har det lugnare.

Jenny Strömstedt.
Jenny Strömstedt. Foto: Aftonbladet / IBL Bildbyrå

Och det bästa relationsrådet kommer från hennes pappa som borde veta ett och annat efter att ha varit gift med samma kvinna i ett halvt sekel.

– Det viktigaste är något som min pappa alltid sagt varit nyckeln till hans och mammas över femtioåriga äktenskap. Han kallar det för ”det ständigt pågående samtalet”. Vi kallar det att småprata. Man måste fortsätta att vara nyfiken på varandra både i smått, som hur det gick på det där mötet i dag, och i det stora om framtiden och drömmar, säger hon till Topphälsa.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Annons