Kalle och Christine lämnade storstadsstressen för skogen

Kalle Flodin fann kärleken och är i dag sambo med Christina Kjaer.

Foto: Privat

Hon hade gett upp hoppet om kärleken. Han hade förlikat sig med tanken på att förbli singel och leva ensam i skogen med sina hundar.
Men ödet och kärleken ville annorlunda!

Marken är grön och solstrålarna tar sig förbi trädstammarna och når fram till den lilla stugan i skogen i Sollefteå.

Inomhus sitter Kalle Flodin och Christine Kjaer vid köksbordet och dricker te och pratar med varandra.

På golvet framför vedugnen ligger hundarna, Tuss, 2,5 år, och Nala, 6 månader, båda Siberian Husky. Nala köpte de tillsammans hösten 2020. Tuss och Kalle har kamperat ihop sedan innan han flyttade till stugan.

– Det är fullt upp för oss, Nala har energi för två. Jag har knappt sovit den senaste veckan för hon väcker oss på nätterna och vill ut, säger Kalle och skrattar.

En dröm som gått i uppfyllelse

Stugan i de västernorrländska skogarna., som för ett år sedan var anpassat för Kalle och Tuss, har fått sig en liten mer personlig touch, och som Christine uttrycker det: ”Det märks att en kvinna har flyttat in”.

Kalle Flodin blickar ut över nejden från toppen av stugtaket.

Kalle byggde sin stuga och trodde han skulle leva ensam där…

Privat

– För mig är det är en dröm som gått i uppfyllelse, att få dela denna plats med någon jag älskar, säger Kalle.

För tre år sedan lämnade Kalle stressen och karriären i Stockholm för ett lugnare liv i timmerstugan utanför Sollefteå. Han ville leva nära naturen och med mindre stress i vardagen. Han trivdes med sitt nya liv tillsammans med sin hund Tuss, men saknaden och längtan efter att få dela vardagen med någon fanns där hela tiden.

– Jag var så övertygad om att jag skulle bli den där mannen med hundarna i skogen, som levde ett ensamt vildmarksliv, säger Kalle och kramar om Christine.

– Det är så vackert att vi träffades och att vi har ett liv tillsammans idag. Vi delar samma värderingar och framtida mål, säger Christine och lägger armen om Kalles rygg och berättar om hur de träffades.

Kalle Flodin lämnade stress och karriär för ett enkelt liv i fjäll och skog.

Kalle lämnade stress och karriär för ett enkelt liv i naturen.

Foto: Privat

När hon fick kontakt med Kalle befann hon sig i en personlig kris. Hon hade lämnat en relation bakom sig och kände sig ensam. Hon insåg då att hon inte levde det liv hon drömde om. Hos henne, precis som hos Kalle, fanns en längtan efter att leva i skogen, nära naturen, enkelt och utan en massa krav och stress.

– Ingen förstod mig, hur jag mådde och vad jag kände. Det var svårt att få någon att förstå hur man kan vara olycklig när man har allt det man behöver materiellt, säger Christine och tar en klunk te.

Min önskan var att bo och leva i skogen

Hon hade också förlikat sig med att leva ensam resten av sitt liv för hon trodde inte att det fanns någon som kunde förstå hennes längtan efter att släppa livet i Köpenhamn.

Se också: Sandra bor i bil varhelst i världen

1:09

Efter reklamen: Sandra bor i sin bil – var som helst i världen

(1:09)

Men Christine tog fram en bit papper och började skriva ner vad hon ville ha för slags liv och funderade på hur hon kunde hitta och skapa det.

– Min önskan var att bo och leva i skogen, att få ha ett enklare liv,där jag kunde styra mina arbetstider och jobba hemifrån. Jag visste vad jag ville, men inte hur jag skulle få målet att bli verkligt, säger Christine och fortsätter:

– Jag visste inte hur jag skulle kunna försörja mig, och jag hade så många andra frågor, så jag började att söka efter information på nätet.

Christine Kjaer började leta efter personer som hade gjort den livsstilsförändring som hon drömde om, och hon kom då in på influencern Jonna Jintons sociala medier. Där såg hon att Jonna hade skrivit om en podcast hon lyssnade på och även bifogat en bild på dem som höll i podcasten. En av dem var Kalle Flodin. Christine klickade sig nyfiket vidare och läste om honom, och insåg att även han hade gjort precis den livsförändring som hon drömde om.

Christine tog mod till sig

– Jag tog mig mod att ta kontakt med Kalle på Instagram. Då hade jag ingen tanke på att flörta med honom, eller skaffa mig en pojkvän. Jag ville veta hur han gjort. Jag är jätteblyg och fick verkligen ta mig mod att skriva till honom.

Kalle fick meddelandet på hösten 2019 när han var på en utbildning. Han läste det och skrev kort, men vänligt tillbaka.

– Jag inser i dag att jag nog var ganska kort i mitt svar, men det var nog för att jag var på skolan just då när jag fick meddelandet, och ville inte sitta med telefonen.

Efter ett par veckor skickade Christine ett längre och mer personligt meddelande och det fick Kalle att stanna upp.

– Det var något i texten som fångade min uppmärksamhet, jag kan inte riktigt sätta fingret på det. Men det var där allt började, den 2 december 2019.

Bestämde träff

Kalle Flodin och Christine Kjaer började skriva till varandra och båda kände direkt att det var en konversation på ett djupare plan och efter en vecka bestämde sig för att börja ringa. Det första samtalet varade i tre timmar, de kunde inte sluta prata med varandra.

– Vi bestämde oss för att vi skulle träffas och fira nyår ihop, säger Kalle.

Christine, som hade planerat att fira med vänner, kände starkt att hon måste träffa Kalle. Hon kunde bara inte låta bli, hon ville träffa honom.

– Jag sa ingenting till mina föräldrar för de hade inte låtit mig åka. Jag sa att jag skulle resa på en yoga-retreat i norra Sverige.

Christine har funnit både kärleken och det stillsamma liv i naturen hon sökte.

Christine Kjaer älskar livet i den vackra norrländska naturen.

Foto: Privat

Hon berättade däremot sanningen för sina vänner som hon skulle fira nyår med och de tyckte Christine var galen. Att åka till Sverige till en man hon aldrig träffat och knappt kände. De var oroliga: ”Tänk om han gör dig illa!”, sa de. Christine tar en paus i berättandet och tittar på Kalle.

– Jag kände inom mig att han är snäll och att det finns något där som jag måste ta reda på vad det var, något mer som väntade. Och jag är så glad i dag att jag vågade åka till honom!

Kalle kände likadant inom sig, en längtan efter att träffa Christine. Han glömmer inte när han mötte henne för första gången den 29 december på tågstationen i Sundsvall. Redan där insåg han att det inte bara var vänskap, det var något mer.

– På väg hem till Sollefteå i bilen ville jag hålla Christines hand, men jag vågade inte. Jag var rädd att hon skulle tänka att jag var galen, säger Kalle och Christine fyller i:

– Jag kände samma sak.

Fyra dagar spenderade de tillsammans och när hon åkte tillbaka till Danmark bestämde de att de skulle ses igen. De var överens om att de var ett par.

– När jag satt på tåget grät jag hela vägen hem till Danmark. Jag saknade Kalle och stugan och naturen. Jag ville inte till Köpenhamn, jag kände mig instängd där och insåg att jag inte kunde bo kvar där längre.

Christine åkte tillbaka till Kalle efter ett par veckor och han hälsade även på henne innan hon i juni 2020 flyttade till den lilla stugan i Sollefteå.

Christine Kjaer lämnade allt i Köpenhamn

Hon lämnade sitt arbete, sin lägenhet, sina vänner och familj för att bo och leva med Kalle i skogen.

– Jag ångrar inte mitt beslut. För mig är det här en dröm som går i uppfyllelse. Den som tog min flytt hårdast var pappa, han tyckte det var tufft.

Men Christines föräldrar har varit och hälsat på och har själva blivit så förtjusta i Västernorrlands inland att de har börjat leta efter ett eget sommarhus där.

– Mina föräldrar vet att jag är lycklig i Sollefteå med Kalle och det är det viktigaste för dem. Jag mådde så dåligt i Köpenhamn och det spelade ingen roll hur mycket jag försökte fylla mitt liv med fester, middagar och annat. Jag var ensam in i själen, berättar Christine.

Många undrar hur det går att bo ihop i en liten stuga, jobba ihop och spendera all ledig tid tillsammans.

– Det är otroligt hur bra det har gått. Jag kan inte tänka mig ett liv utan Christine, det går inte. Även om vi spenderar all tid tillsammans, så saknar jag henne om vi är ifrån varandra.

– Samma för mig, och vi har lärt oss att läsa av varandra när vi märker att någon behöver vara ifred eller om det är något som är fel, då pratar vi direkt om det. Rensar luften, säger Christine.

Ska bygga ut

I dag arbetar båda hemifrån med sina företag och driver även var sin Youtube– kanal. Christine jobbar även med att bygga upp ett nätverk för kvinnor och har coachning via nätet för par som behöver hjälp av en sexolog. Kalle driver företag som filmfotograf utöver arbetet med Youtube-kanalen.

I framtiden vill de kunna bygga ut stugan och få mer yta. I sommar bygger de en stuga på gården, ett kontor dit de kan gå när de behöver arbeta.

Christine Kjaer och Kalle Flodin njuter av varandra och av den sköna naturen.

Christine Kjaer och Kalle Flodin njuter av varandra och av sitt stressfria liv.

Foto: Privat

– Jag hoppas att vi får barn ihop, och då vill vi ha ett extra rum, så att vi kan växa som familj men ändå bo kvar här ute, säger Christine.

Hon berättar att hon ibland tänker tillbaka på tiden innan flytten och har insett att det hon då skrev ner på en lapp, om hur hon önskade att hennes framtida liv och hennes framtida man skulle vara – har blivit verklighet.

– På lappen hade jag skrivit att min partner ska vara kreativ, familjär, djurvän, naturvän och han ska tänka med hjärtat. Det är precis så Kalle är. Tänk att min dröm och önskan gick i uppfyllelse, jag är så lycklig att jag vågade följa mitt hjärta, säger Christine.

– Jag är glad att du tog kontakt med mig och att jag har funnit min bästa vän och min stora kärlek, säger Kalle.

Kalle Flodin och Christine Kjaer

Kalle Flodin

Ålder: 32 år

Gör: filmfotograf, poddare

Instagram: @kalleflodin

Youtube: Kalle Flodin

Podd: Nyfiken på Mindre


Christine Kjaer

Ålder: 31 år.

Gör: Homoterapeut, sexolog och influencer.

Instagram: @christine_kjaer

Youtube: Christine Kjaer

Parets tips om du vill flytta ut i skogen och förverkliga din dröm:
Omge dig med likasinnade människor och prata högt om dina drömmar med vänner, kollegor och på dina sociala medier. Ju mer du själv tror på din dröm, desto större chans är att du lyckas.

Relaterade artiklar

Christel sadlade om efter dotterns död: ”Jag följde mitt hjärta och blev ett med naturen”

Marita och Johns drömhus är bara 16 kvadratmeter stort