Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Kändisarna berättar: Därför har vi inte skaffat barn

25 aug, 2021 
Aino Oxblod
FotografTT.
Till vänster Christopher Walken, till höger Dolly Parton.
Medan vissa ser barn som meningen med livet, är andra inte alls intresserade av att bli föräldrar.
Här är de barnfria kändisarnas egna ord om varför de valt bort att skaffa barn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Annons

Titti Shultz

Radioprofilen har valt bort att bli mamma, och trivs jättebra med ett barnfritt liv tillsammans med kärleken Eric Nääs, som hon varit tillsammans med i 16 år.

Titti Shultz står med armarna i kors och ler, i bakgrunden grön natur suddigt

– För mig har det alltid varit ett självklart beslut. Jag har istället alltid sett alla möjligheter som finns i en härlig relation om man inte har barn. Det som varit utmanade är att jag i alla förhållanden har fått ta med i beräkningen att jag kan bli lämnad när som helst. Som man har man ju en spelplan under en mycket längre tid, om barnbeslutet. Har jag ångrat mig? Nej. Har jag funderat på vem som ska ta hand om mig när jag är gammal? Jo lite, men det blir jag själv. Har man ungar kanske någon i alla fall ser till att man kommer in på ett hem. Jag kommer väl sitta där helt mumifierad på samma plats i sju år och med tv:n på innan någon upptäcker att jag är borta, sa Titti Schultz i Aftonbladet.

Annons

Dolly Parton

Artisten och entreprenören Dolly Parton har varit gift med maken Carl Thomas Dean sedan 1966, men paret bestämde sig tidigt för att aldrig skaffa barn.

Se också: 8 kändisar med oväntade dolda talanger

8 kändisar med oväntade dolda talangerBrand logo
8 kändisar med oväntade dolda talanger

– Jag växte upp i en stor familj med åtta barn som är yngre än mig, och flera av mina bröder och systrar bodde med mig tidigt i livet. Jag älskade deras barn som om de var mina barnbarn, och nu har jag barnbarnsbarn. Jag tänker ofta, det var inte menat att jag skulle ha barn, så allas barn kan vara mina.

Annons
Dolly Parton

Jennifer Aniston

Ingen kändis i världen har varit under så hård bevakning kring eventuella graviditeter som skådespelaren Jennifer Aniston. I 20 år har det regelbundet spekulerats kring om hon är gravid eller inte.

– Jag gillar inte pressen folk sätter på mig och på kvinnor – att man har misslyckats som kvinna för att man inte har förökat sig. Jag tycker inte det är rättvist. Du kanske inte har fött ett barn ur din vagina, men det betyder inte att du inte är moderlig mot hundar, vänner, vänners barn.

Annons
Jennifer Aniston

Christopher Walken

Ikoniska skådespelaren Christopher Walken tror inte att han hade fått en så framgångsrik karriär om han hade blivit pappa.

– Jag tror att många av barnen jag kände som barn hade kunnat fortsätta in i underhållningsbranschen, men de fick egna barn, och behövde göra något pålitligt. Jag hade inte det, så jag kunde klara mig i perioder av arbetslöshet.

Christopher Walken

Oprah Winfrey

Tv-magnaten Oprah Winfrey har varit gift med maken Stedman Graham sedan 1986, och paret skaffade aldrig några barn. Oprah har sagt att hon tror att barnen hade hatat henne om de fått några.

Annons

– De skulle ha hamnat i en motsvarade Oprah-show och pratat om mig, för något i mitt liv skulle ha behövt bli lidande, och det hade antagligen blivit dem.

Oprah Winfrey

Helen Mirren

Precis som många barnfria personer har Dame Helen Mirren fått frågor om när hon ska skaffa barn – och hon hade det bästa svaret.

– Det var inte mitt öde. Jag tänkte att det skulle vara det, och väntade på att det skulle hända, men det gjorde aldrig det, och jag brydde mig inte om vad folk tyckte. Det var bara trötta gamla män som brukade fråga mig. Och när de sa ”Va? Inga barn? Du måste skynda dig, gamling”, sa jag bara ”Nej! Dra åt helvete!”.

Annons
Helen Mirren

Källa: Buzzfeed.

Annons