Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Katarina: Vår dotter måste lämna sin fästman

27 mar, 2024 
Anonym läsarberättelse
Foto: TT/Shutterstock
Magnus säger att han älskar Linda, men samtidigt tar han hennes självförtroende ifrån henne. För att Magnus inte ska bli arg är Linda tyst.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Så hanterar du släkten under semesternBrand logo
Se också: Så hanterar du släkten under semestern

Linda har alltid varit en stark och glad person som vet vad hon vill. Jag och min man har alltid varit stolta över henne.

Efter vårt senaste besök tyckte vi att hon hade förändrats och var mer tyst och tillbakadragen.

Både min man och jag tror att det beror på hennes fästman Magnus. Han är visserligen en person som säkert inte gör henne medvetet illa, men han styr över henne med sina åsikter.

Han säger att han älskar henne som han aldrig älskat förut. Men samtidigt tar han ifrån henne hennes självförtroende genom att hela tiden vara den som bestämmer.

Annons

Han överöser henne med små kärleksbevis i form av blommor, smycken och ibland också kläder och märkesväskor.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

De flesta blir nog glada över att få presenter, men Linda uppskattar inte alltid de kläder som Magnus köper till henne. Hon har en annan smak och vill köpa sina kläder själv.

Magnus ifrågasätter aldrig om hon vill ha de gåvor han ger henne. Han ser det bara som kärleksbevis och är fullständigt övertygad om att hon vill ha just den klänningen han köper.

Linda protesterar ibland, men då blir han sur. En gång lämnade hon tillbaka en klänning som hon absolut inte ville ha.

Då menade Magnus att det var ett bevis på att hon inte älskade honom. Ville hon inte ha hans gåva så ville hon inte heller ha honom.

Annons

Efter det tar hon emot de gåvor hon får och till och med använder de kläder han köper trots att hon tycker att de är fula. Hon vet ju att han blir så ledsen annars.

Linda vill bo i lägenhet

Magnus vill att de köper en villa på landet, helst en avstyckad bondgård. Linda däremot vill bo i lägenhet i staden.

Magnus sparar varje månad på ett särskilt konto som ska vara till ett hus. Linda har flera gånger försökt prata med honom om att det inte är hennes dröm. Men han lyssnar inte på henne. Det är som att han tycker att hon inte förstår sitt eget bästa.

Magnus har en stark relation till sina föräldrar. Han har aldrig blivit tillräckligt vuxen för att göra sig fri från dem och föräldrarna har aldrig släppt taget om sin son.

Hans mamma och pappa hälsar på dem ofta. De är förtjusta i Linda och snälla mot henne på sitt sätt. Men Linda är inte alltid så glad åt deras välvilja. Hon tycker att de styr för mycket i hennes hem.

Annons

Det är ofta småsaker som Linda inte bryr sig om, men när mamman hade köpt nya gardiner och satt upp dem utan att ens fråga blev Linda arg och sa ifrån.

Då blev det en ordentlig konflikt mellan Linda och Magnus. Resultatet blev att gardinerna fick hänga kvar.

Vi tycker inte att Magnus är någon bra fästman för Linda. Antagligen förstår han inte hur illa han gör henne. Han förstår bara inte att hon måste få bestämma själv, vad hon vill och inte vill.

Tyvärr tycker han att han själv har rätt att få det han vill ha, och han vill ha Linda. Han vill beskydda henne och ge henne allt det han anser är bäst.

Men det bästa för Linda är att hon lämnar honom och lever ett eget liv, byggt på hennes egna drömmar. Det tycker i alla fall vi.

Det känns som att Linda snart inser att Magnus dröm inte är hennes. Vi hoppas verkligen att hon vågar ta steget.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons