Kalsongtjuven heter Bozze – men vem går med rumpan bar i Karlstad?

Katt som stjäl saker från grannarna.

Bozze ligger i gräset och spanar, kanske är det grannens klädlina som är målet för uppmärksamheten?

Foto: Privat

Karlstadkatten Bozze har en förkärlek för att plocka hem saker från grannarna i området där han bor, och listan på stöldgods börjar bli lång. Nu efterlyser matte Camilla ägaren till ett par svarta kalsonger som ännu inte hämtats upp.

Bozze har alltid haft en förkärlek till att släpa runt på saker, redan som liten kattunge fick hans leksaker följa med honom runt om i huset. I början höll han sig dock till sina egna saker och lät människogrejer vara ifred, men vid 1.5 års ålder har han gett sig in på den brottsliga banan på riktigt. Ingen i stadsdelen Norra Kroppkärr går säker nu för tiden, inte ens grannens hund Tiffany får vara ifred när Bozze går på nattlig upptäcktsfärd.

– Tio tuggben och ett märgben har hon blivit av med, berättar Camilla Larsson – men tillägger att de flesta sakerna som Bozze släpar hem till deras altan faktiskt kommer tillbaks till ägaren.

Grannarna vet vem tjuven är

Bland fynden som Bozze gärna visar upp för familjen finns bland annat diskhandskar, arbetshandskar, tofflor, kepsar – och så kalsongerna som nu gjort Bozze till rikskändis. I en lokal Facebookgrupp för de boende i området lägger Camilla upp de hemburna sakerna för att se om ägaren finns där. Inläggen med stöldräderna har blivit en uppskattad följetång, och det händer även att bestulna grannar kontaktar Camilla för att kolla om deras försvunna saker kanske hamnat där.

– Det var en granne som blivit av med en foppatoffel, och den var här tillsammans med en annan sandal. Men kalsongerna tror jag faktiskt inte att någon kommer och hämtar, säger hon och skrattar.

Se också: Så förstår du din katt – 10 humör att känna igen

1:10

Efter reklamen: Så förstår du din katt: 4 humör att känna igen

(1:10)

Hade mycket energi redan som liten

Bozze är yngst av familjens tre katter, men stöldräderna är inget han lärt sig av de två år äldre kompisarna Zigge och Ziri, och de följer inte heller med honom när han är ute på sina små äventyr.

– Nej, de orkar inte med honom, han är aldrig stilla.

Katthemmen: Svarta katter väljs bort – detta är förklaringen

Bozze är en vanlig bondkatt så det ligger inte i generna att apportera, utan får ses som vanligt jaktinstinkt enligt Camilla.

– Min styvmor hade både ragdolls och maine coones som hämtade bollar som vi kastade, men Bozze är en klassisk bondkatt så han har nog bara en ovanligt stor jaktinstinkt. Jag tror inte att det finns en mus kvar på hela Kroppkärr.

Klättrar omkring på grannarnas tak

Camilla beskriver Bozze som "en mycket speciell herre som har haft extra mycket energi ända sedan han var liten", så hon blev inte förvånad när hon för några månader sedan fick ett filmklipp av sin granne, föreställandes Bozze i full färd med att klättra runt på hustaken i grannskapet. Men varken takklättring eller stölderna har lett till något straff i form av utegångsförbud, och det finns det inte heller några planer på i framtiden.

– Nej det går inte! Då blir vi nog knäppa allihop, både han och vi.