Kicki: Jag blev besatt av män efter skilsmässan

Medelålders man och kvinna sitter utomhus och håller om varandra under en filt.

Foto: Shutterstock/TT

Efter att ha blivit lämnad av min man sedan många år fick jag ett osunt bekräftelsebehov.
Jag sökte passion i alla lägen.
Se också: Känner du lust eller kärlek? Så tar du reda på skillnaderna
1:31

Efter reklamen: Se också: Känner du lust eller kärlek? Så tar du reda på skillnaderna

(1:31)

Slå på ljud

Göran hade bestämt sig och det var ingenting han ens ville diskutera med mig. Visst hade vi bråkat lite de senaste åren men att gå så långt som till skilsmässa var mig helt främmande. Jag hade aldrig ens tänkt tanken.

– Jag ser ingen väg tillbaka. Barnen är vuxna och utflugna nu. Det är lika bra vi tar steget, sa han.

I dag vet jag varför han inte ville hitta en lösning. Han hade redan träffat en annan kvinna, men det tänkte han tydligen hålla hemligt så att det såg ut som om vi separerat av en annan anledning. Han ville såklart inte ta på sig skulden.

Tomheten slog till efter seperationen

Lena var hans assistent på jobbet och hon hade börjat ett år innan han kom hem och sa att han ville skiljas. Jag hade själv träffat henne en gång på en firmafest och hon var väldigt trevlig.

Kjell: Min partner var inte den jag trodde

Bara den som själv har separerat vet hur mycket praktiskt som måste göras. Det var en hel djungel. I vårt fall fick vi sälja lägenheten för att sedan snabbt hitta var sin mindre bostad dit vi kunde flytta direkt. Alla möbler och prylar skulle delas upp. Sedan var det bara att skriva på.

Tomheten slog ner som en bomb redan första kvällen. Visserligen hade jag fått bra ordning med hjälp av barnen men nu kom ilskan, känslan av förnedring och besvikelse. Dagen därpå bestämde jag mig för att inte sitta hemma och deppa. Jag skulle inte tyna bort utan ta tag i mitt liv.

Hade flera korta romanser

Jag gick till ett konditori och hängav mig åt att flirta med bagaren Bengt som alltid hade visat att han gillat mig när jag varit där och fikat. Till helgen följde jag med några väninnor ut på dans. Jag visste nog redan då att jag skulle göra allt för att hitta en ny man så snabbt som möjligt.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Den kvällen träffade jag Tommy, som var på en konferens i staden över helgen. Jag kände inte alls att jag behövde en ny man i mitt liv på heltid. Tvärtom.

Däremot kände jag ett behov av att bevisa både för mig själv och för omvärlden att jag kunde få en man om jag ville ha en. Jag var fortfarande attraktiv trots att jag hade blivit lämnad.

Det här blev början på en lång rad tillfälliga romanser. Självklart mådde jag inte bra. Att kliva in i en danslokal, välja ut en passande man och sedan försöka få honom att falla för mig hade blivit som ett gift.

Lyckligtvis fick jag oväntad hjälp med att sluta leva så här.

Jag blir bekräftad av honom

Sedan fem år tillbaka bor jag med Bengt från konditoriet, som visade sig vara en helt underbar man och inte alls så tråkig som jag först hade trott.

Annika: Vår mamma återförenades med sin ungdomskärlek

Han lyckades övertyga mig om att ha en fast relation är mycket bättre för självkänslan än att valsa runt som jag gjorde. Bengt har visat mig att det går att tro på kärleken igen.

Han gör sitt bästa för att jag ska känna mig bekräftad, och han har lyckats. Om jag inte hade gett Bengt en chans hade mitt liv varit betydligt tråkigare. Tillsammans är vi lyckliga.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]