Kimberley var gravid med sitt första barn – då gör läkarna en upptäckt

Till vänster Kimberley Tripp, till höger Kimberley Tripps bebisar Leo och Patrick

Foto: Facebook

Kimberley Tripp hade fått höra av läkare att hon kanske aldrig skulle kunna få barn.
Efter att ha spenderat tiotusentals kronor på IVF-behandlingar blev hon till slut gravid – bara för att veckan därpå bli gravid igen på naturlig väg.
– Läkaren förklarade att ena tvillingen hade blivit till på naturlig väg och den andra via IVF, säger Kimberley till Daily Mail.

Kimberley Tripp, 35 från Australien, visste alltid att hon ville bli mamma, men redan som 15-åring diagnostiserades hon med PCOS – en diagnos som bland annat kan göra det väldigt svårt att bli gravid.

– Jag fick höra att jag kanske aldrig skulle kunna få barn, och om jag skulle få det så skulle jag definitivt behöva hjälp. Jag var förkrossad över att jag kanske aldrig skulle få ha min egen familj, men en del av mig tänkte att jag aldrig skulle ge upp, säger hon till Daily Mail.

Se också: Carina Berg: Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall

4:20

Efter reklamen: Carina Berg: "Jag fick påminna mig om att vi inte väntade missfall."

(4:20)

När hon och maken Adrian, 35, ville försöka få barn så märkte de att det inte gick, och påbörjade IVF-behandlingar för att bli gravid med hjälp av provrörsbefruktning.

Chocken på ultraljudet

Efter att ha lagt tusentals dollar, alltså tiotusentals kronor, på IVF-behandlingar blev den fjärde lyckad och ett embryo kunde föras in i livmodern. Men när Kimberley och Adrian förväntansfullt gick på det första ultraljudet efter sex veckor och förväntade sig att få se ett litet foster på skärmen så fick de en överraskning – det låg två barn i magen.

– Jag var i total chock. Vi hade ju bara fört in ett embryo så jag kunde inte förstå vad som hade hänt. Men läkaren förklarade att ena tvillingen hade blivit till på naturlig väg och den andra via IVF. Vi kunde inte tro det. Jag visste inte att något sådant ens var möjligt, säger Kimberley till Daily Mail.

Jessica, 31, födde fyra barn på mindre än ett år

Det som Kimberley råkade ut för kallas för ”superfetation”, vilket innebär att en kvinna som nyss blivit gravid kan bli gravid parallellt med en helt ny graviditet. Barn som blir till genom superfetation räknas ofta som tvillingar, eftersom de oftast blir förlösta på samma dag, men ett av barnen är då generellt mindre än det andra – då det blev till senare.

Trodde inte att hon hade ägglossning

– IVF-specialisten förklarade för mig att på grund av all medicin jag tog för IVF, så blev min fertilitet liksom kickstartad. Det gjorde att jag kunde få ägglossning och bli gravid naturligt samtidigt. Min man och jag tänkte inte på att använda skydd under IVF-behandlingen eftersom jag inte har ägglossning – vilket är anledningen till att vi använde IVF från första början, säger hon.

I mars 2020 föddes sönerna Patrick och Leo – de vägde då 2,7 respektive 1,9 kilo.

Rebecca blev gravid igen – medan hon var gravid: ”Galet”

– Jag trodde aldrig att det här skulle hända och under lång tid trodde jag att jag kanske aldrig skulle bli mamma. Men mirakel händer och nu känner jag att min värld är komplett. Vi är så lyckliga.

Relaterade artiklar

Paret har fått barn efter 21 år av försök – ändringen som gjorde all skillnad