Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Läsarberättelse: Hyresvärden gick in till mig på natten

22 dec, 2020 
Anonym läsarberättelse
Manshand räcker över nyckel.
Borde jag ha anat oråd? Jag tackar min lyckliga stjärna för att min pojkvän sov över hos mig just den natten …
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Jag hade fått jobb på ett företag i en annan stad och var i desperat behov av en lägenhet. På nätet hittade jag Torkel som hyrde ut en del av en större lägenhet där han själv bodde. En pigkammare med litet pentry och egen ingång. Det lät perfekt och jag hoppades att ingen redan hade fått den.

I telefon kom vi överens om att jag skulle åka dit och titta på lägenheten två dagar senare. Torkel var en udda typ men det spelade väl ingen roll, tänkte jag. I princip skulle jag ju bo i lägenheten bredvid hans. Under helgerna hade jag tänkt att åka hem till min kille och vår gemensamma lägenhet.

Torkel visade mig lägenheten och sa att han skulle behålla en nyckel om han var tvungen att gå in i lägenheten av någon anledning. Av säkerhetsskäl, om det skulle uppstå en vattenläcka eller liknande.

Torkel sa att många andra var intresserade men om jag sa ja direkt skulle jag få hyra den. Jag borde kanske ha fattat misstankar, men var så angelägen om att hitta en bostad. Hyran var ju i alla fall okej och lägenheten möblerad. Vi kom överens om att skriva ett andrahandskontrakt så fort jag flyttat in.

Annons

Jag tog emot nyckeln och så gjorde jag mig hemmastadd i lägenheten dagen innan jag skulle börja på mitt nya jobb. Veckan gick sedan utan problem både på jobbet och med lägenheten.

Väcktes av ett ljud

På jobbet ordnade de en välkomstfest för mig på fredagskvällen och min pojkvän Kristoffer blev också bjuden. Vi beslöt oss för att stanna i stan den helgen.

Kristoffer och jag hade hunnit somna när jag väcktes av ett ljud. Någon höll på med nyckeln i låset och dörren gick upp. När jag tände ljuset stod Torkel där i kalsongerna.

– Jag tänkte att jag kunde krypa ner så att vi håller värmen tillsammans, viskade han med hes konstig röst.

När han fick syn på Kristoffer blev han galen och började skrika att vi skulle ut ur hans hus. Vi hade inget kontrakt och han kunde anmäla mig för olaga intrång.

Vi klädde på oss och åkte därifrån och efter det bodde jag en kort tid på hotell tills jag hittade en liten tvårummare med normalt kontrakt.

Se också: Alva fick livshotande sjukdom – troligtvis av vanligt läkemedel

Alva, 17, fick livshotande sjukdom - troligtvis av vanligt läkemedelBrand logo
Alva, 17, fick livshotande sjukdom - troligtvis av vanligt läkemedel

Tänk om Kristoffer inte varit där hos mig den här natten! Jag hade känt på mig att allt inte stod rätt till, men i mitt desperata behov efter bostad hade jag inte tillåtit mig att släppa fram den känslan.

Annons