Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Malin Olsson efter graviditeten: ”Jag blev likgiltig”

15 apr, 2019 
AvAnaïs González Cruz
Sedan Malin Olsson blev mamma har hon drabbats av stark nedstämdhet, något hon tror kan bero på PMDS.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

I vår kommer vi att få se en hel del av programledaren Malin Olsson. Förutom SVT:s Vem bor här leder hon också tävlingsprogrammet Vi i Femman.

Och Malin älskar att vara tillbaka på jobbet igen. 37-åringen har nämligen varit mammaledig efter att familjen utökats med dottern Blanka, som snart fyller två år.

Att få barn var något hon och sambon Simon Peyron, 25, verkligen önskat, men det har inte varit helt lätt. Bland annat har paret gått i terapi för att få vardagen att gå ihop.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

– Det har på ett sätt varit vår räddning. Att man pratar och är öppen om hur man har det. Och att man får hjälp med hur man kan tänka. För man är så trött hela tiden, det sliter så mycket på en själv och på den andra i relationen. Man är kanske inte alltid sitt bästa jag, den där härliga personen som man var en gång i tiden. Man måste kämpa lite mer för det nu, säger hon till tidningen Hälsoliv.

Annons

Drabbades av nedstämdhet

Stundtals har Malin också känt sig deprimerad, nedstämdhet som alltid verkar inträffa innan hennes mens.

– Sedan jag fick barn har jag kommit underfund med att jag är mer känslig. Och det infaller en vecka innan mens. Jag är mer explosiv från insidan än vad jag varit tidigare. PMS har kanske de flesta kvinnor erfarenhet av, men för mig blev det så starkt att jag blev likgiltig och kände att nä, nu skiter jag i det här, förklarar hon och fortsätter:

– Inte så pass att jag inte ville leva, men någon sorts depressionskänsla. Efter några dagar eller en vecka går det över. För mig har det varit skönt att kunna vara öppen med det.

Nu tror programledaren att nedstämdheten kan bero på PMDS, en kraftig form av PMS. I dag önskar Malin att hon fått mer information av vården om hur det blir efteråt, även om hon tycker att hon återhämtat sig väl efter graviditeten.

–När barnet väl är ute känns det som man bara släpps vind för våg, säger hon till Hälsoliv.

 

Av Anais Gonzalez Cruz/Måbra 

Foto: TT// Christian Örnberg 

Annons