Mamman försvann från familjen varje jul – efter hennes död fick de veta varför

Till vänster: Johnny Dorrah som tittar mot kameran. Till höger: Johnnys mamma Susan som försvann varje julafton.

Foto: Youtube

Johnny Dorrahs mamma Susan var en mycket omtyckt familjemedlem – men varje julafton försvann hon från familjen utan att någon visste varför.
Först efter Susans död fick Johnny ett brev där sanningen kom fram, och ingen hade kunnat ana hennes dolda anledning.
”Kära Johnny, jag ville bara att du skulle veta”, skrev en okänd man i brevet.

Amerikanska Johnny Dorrahs mamma Susan var en älskad familjemedlem och samhällsmedborgare. Hon var välorganiserad och lämnade aldrig saker till sista stund – medan andra väntar till slutet av december innan de köper sina julklappar i sista stund, så handlade Susan redan i augusti.

Se också: Ge bort en bättre värld i jul
0:45

Efter reklamen: Se också: Ge bort en bättre värld i jul

(0:45)

Slå på ljud

Men varje julafton gjorde hon något som hennes familjemedlemmar inte förstod. På dagen försvann hon nämligen iväg från familjefirandet i några timmar, och gav ingen närmare förklaring än att hon hade ”ärenden att uträtta”. Familjen lärde sig med tiden att leva med det här mysteriet – det var först efter Susans bortgång som sonen Johnny fick en minst sagt oväntad förklaring.

Brevet förklarade allt

En dag kom nämligen ett brev hem i brevlådan, där en man som heter Robert berättade för sonen vad hans mamma hade gjort under alla år. Det visade sig att Susan hade haft ett viktigt uppdrag som inte kunde göras någon annan dag på året – hon hade klätt ut sig till Fru Claus, fru till jultomten, och gett fattiga barn presenter.

”Kära Johnny, jag ville bara att du skulle veta hur mycket min familj och jag uppskattar vad din mamma har gjort för oss under alla dessa år. Varje år på julaftonsdagen kommer din mamma hem till mig klär sig som fru Claus och ger mina barn en jul som vi inte har råd att ge dem. Hon har gett dem skor, skjortor, jeans, leksaker och godis”, skrev Robert i brevet till Johnny.

Johannas "Julens änglar" hjälper utsatta barnfamiljer: "Många som kämpar"

Robert avslutade med att berätta att familjen saknade Susan, och var evigt tacksamma för hennes fina gest mot deras barn.

Sonen Johnny kunde först inte tro vad han läste – tänk att hans mamma hade gjort det där fina för andra människor utan att någon hade vetat om det under alla år. Att hon inte hade velat ha beröm från familj och bekanta under sin tid i livet gjorde att Johnny tyckte att hon förtjänade desto mer beröm efter sin död.

Johnnys mamma Susan hjälpte fattiga barn i hemlighet.

Foto: Youtube.

Källa: Newsner