Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Marianne: Jag döljer en mörk hemlighet för min man

05 apr, 2024 
Anonym läsarberättelse
Kvinna sminkar sig
Foto: Shutterstock/TT
Det man inte vet har man inte ont av, brukar det ju heta enligt talesättet. Och det är precis så jag resonerar närjag väljer att inte berätta allt för Björn.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: 5 tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separeraBrand logo
Se också: 5 tecken på att din partner går i tankarna om att vilja separera

Björn och jag har varit ett par i över tjugo år. Vi har båda bra jobb, bor i en vacker bostadsrätt och har två vuxna söner. Jag kan ärligt säga att vi är lyckliga tillsammans.

Ändå har jag en mörk hemlighet som jag inte kan avslöja för Björn. Och jag för en ständig kamp för att inte återfalla till den jag en gång var.

Det hela började för länge sedan, när vi bara hade varit gifta i några år. Jag var på firmafest, drack lite för mycket och hamnade i säng med en kollega.

Vi var båda gifta och rörande överens om att det hela var en engångsföreteelse. Vi var attraherade av varandra, men vi älskade båda vår respektive partner och tänkte inte berätta vad som hade hänt för dem.

Annons

Till en början hade jag såklart dåligt samvete, men det gick över väldigt snabbt. Och det var förvånansvärt lätt att hålla otroheten hemlig inför Björn.

På något sätt kändes det som om det inte ens berörde honom. Så länge han ingenting visste led han ju inte.

Han skulle tvärtom må mycket sämre om han fick veta, tänkte jag. Dessutom skulle det ju aldrig hända igen.

Jag köpte fina underkläder

Ett par månader senare var jag på en längre resa med jobbet. Vi hade kvällarna fria och en kväll satt jag i hotellbaren och smuttade på en sherry när jag la märke till en man vid ett bord lite längre bort.

Han mötte min blick och log, och jag insåg att han flörtade med mig. Jag kände mig genast smickrad.

En stund senare satt vi vid samma bord och pratade som om vi känt varandra i evigheter.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Spänningen mellan oss var så påtaglig att man kunde ta på den. Den natten tillbringade jag inte helt oväntat på hans hotellrum.

När gryningen kom gick jag in till mitt eget rum. Jag somnade utan ett uns av dåligt samvete.

Jag kände mig tvärtom upplyft och glad. När jag sedan kom hem igen uppskattade jag Björn ännu mer än tidigare.

Jag gav Björn mer kärleksfulla klappar, köpte nya underkläder och gjorde flera romantiska närmanden. Björn blev oerhört positivt överraskad.

Vårt samliv hade alltid varit bra, men nu blev det ännu bättre och jag kunde inte få nog av min man. Detsamma kände han för mig.

– Folk säger att när man varit tillsammans i några år så brukar samlivet bli slentrianmässigt, men för oss är det precis tvärtom, sa Björn en kväll när vi låg och kramades.

Jag blev glad av hans ord. Och jag tänkte att det där med otrohet minsann inte bara var av ondo.

Annons

För mig hade det tvärtom fungerat som en krydda i tillvaron och i vårt äktenskap.

Genast attraherad

Jag lekte med tanken på att vara otrogen igen. En kväll när en väninna och jag var ute på en dansrestaurang tog jag tillfället i akt.

Björn var hemma och jag hade redan sagt att jag förmodligen skulle sova över hos Karin, så han väntade mig inte förrän morgonen därpå.

När jag blev uppbjuden av en man som hette Claes kände jag genast attraktionen.

Vi dansade flera danser och gick därefter till baren och tog var sin drink. Karin kände sig trött och ville gå hem tidigare, men jag stannade med Claes.

När dans-restaurangen stängde frågade han om jag ville följa med honom hem.

Jag tvekade inte ett ögonblick. Tvärtom kände jag mig upprymd av tanken och redan i taxin hem till honom började vi kramas.

Jag märkte att taxichauffören iakttog oss, men det gjorde mig ingenting och när vi väl kom hem till Claes hade vi en passionerad kärleksstund.

Annons

Märkligt nog tänkte jag på Björn den natten, och på hur bra vi skulle ha det när jag kom hem.

Jag lämnade Claes i gryningen, trött men också oerhört lycklig. Björn sov när jag kom hem och jag väntade lite innan jag gick in och väckte honom med en klapp.

– Så tidigt du kommer, mumlade han. Jag trodde du skulle sova hos Karin.

– Jag längtade efter dig, viskade jag och kröp ner hos honom och somnade gott.

Och det var sant. Jag längtade verkligen efter honom. Det faktum att jag just tillbringat natten med en annan man förstärkte bara min kärlek till Björn.

Lyckokänslan avtog

Så där fortsatte det. Till slut blev jag nästan beroende av att vara otrogen och jag kunde gå ut ensam mitt i veckan.

Efteråt gick jag alltid hem till Björn och pysslade om honom. Efter en tid började jag känna mig otillfredsställd och rastlös.

Annons

Jag fick allt sämre samvete och jag märkte dessutom att männen jag träffade verkade se ner på mig. Jag började känna mig mer och mer smutsig.

Jag började också inse att den där lyckokänslan jag tidigare fått var en förrädisk känsla.

En dag läste jag i en tidning om sexmissbruk. Det var som att få ett slag i ansiktet.

Allt som stod i artikeln stämde in på mig. Det var då jag bestämde mig för att söka hjälp.

Jag kom i kontakt med en terapeut som var specialiserad på just detta område och när jag väl började berätta om mitt liv och min tillvaro var det som om alla murar rämnade.

Jag brast i gråt och grät floder, och hon lät mig göra det. Det är nu flera år sedan jag berättade öppet för terapeuten om min historia, och jag har klarat mig utan att trilla dit en enda gång.

Jag för fortfarande en ständig kamp med mig själv och det som jag döljer för min man, men jag kan kontrollera mina handlingar och stå emot alla inviter jag får.

Annons

Jag känner mig inte ens lockad av dem längre. Nu tänker jag bara på Björn. Han vet ingenting om vad jag har gjort och jag vill helst inte att han ska få veta.

Jag tror att han skulle bli gruvligt sårad om han fick veta sanningen och jag är inte säker på att han skulle förstå mig.

I dag förstår jag knappt på mig själv och mitt tidigare agerande. Otrohet kan aldrig föra något positivt med sig om man älskar sin partner och vill ha ett fungerande äktenskap med trohet som stabil grund.

Jag vet att det är fult att ha en hemlighet som den här, men jag tror att vi båda mår bäst av att lämna det som varit till det förgångna.

Numera lever jag bara för Björn.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons