Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Marias stora chock: ”Väninnan stal min pojkvän”

03 maj, 2019 
Redaktionen
För att muntra upp Maria bjöd jag med henne på vår cykelsemester. Men det skulle få tråkiga konsekvenser. För mig...
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

För tre år sedan hade min nya kärlek Nils och jag beslutat oss för att tillbringa vår första gemensamma sommarsemester på cykel runt Bornholm. Vi skulle precis boka färjebiljett och vandrarhem när min väninna Maria ringde mig.

Hon hade några månader tidigare mist sin mamma och var fortfarande förtvivlad. Jag kände stort medlidande med henne och ville muntra upp henne och även om det kanske var en ringa tröst, bjöd jag henne att följa med oss på vår cykeltur runt Bornholm. Hon skulle åtminstone få möjlighet att komma bort lite, att byta miljö och skingra tankarna.

Få nyhetsbrev från Allas – helt gratis!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom hälsa och relationer, goda recept och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Nils som hörde vårt samtal rynkade pannan. Han hade träffat min väninna en enda gång och jag förstod nu att han inte var överförtjust i att hon skulle med som tredje hjulet under vagnen. Maria lät också tveksam, men jag lyckades ändå övertala henne till slut.

Annons

Blev svartsjuk på min väninna

Tre veckor senare ledde vi våra cyklar av färjan och satte fart mot det första vandrarhemmet. Det verkade som om Nils hade förlåtit mig för att jag bjöd med Maria för när vi alla tre trampade på för att hinna ner till Dueodde hamnade jag allt längre bak utan att Nils märkte det. Han var så upptagen med att prata med Maria att han inte tänkte på mig.

På kvällen när vi hade ätit middag var det fortfarande Maria han pratade med, fram tills dess att Maria lade märke till att jag kände mig förbisedd. Hon reste sig och sa att hon skulle gå en tur ner till havet så att vi kunde få vara ensamma med varandra. Men Nils verkade inte särskilt intresserad av att vara ensam med mig. Han oroade sig för Maria och pratade bara om hur synd det var om henne för att hon hade förlorat sin mamma.

Annons

– Ja det är jättesynd om henne, sa jag och kände samtidigt ett stråk av svartsjuka.

Men det märkte inte Nils för han var upptagen med att spana efter Maria. Kom hon inte tillbaka från stranden snart?

Även följande dag trampade jag på långt bakom de andra två som inte kunde ta ögonen från varandra. För att göra en lång historia kort var vi inte ens halvvägs runt Bornholm innan det stod klart för mig att det var jag som var tredje hjulet under vagnen på den här cykelsemestern. Min svartsjuka hade vid det här laget vuxit till en sådan nivå att jag inte längre klarade av att hålla den tillbaka.

Konfronterade sin pojkvän

En eftermiddag när vi var på stranden och Nils och jag hade gått i för att bada medan Maria satt kvar och passade våra saker, exploderade jag:

– Helt ärligt, vad håller du på med? Har du glömt att det är mig och inte henne du är tillsammans med?

Annons

Nils försvarade sig inte ens. Han gav mig bara en beklagande blick och erkände omgående att han blivit upp över öronen blixtförälskad i Maria. Jag vadade rasande in till stranden, tog mina kläder och skrek till Maria:

– Att stjäla min pojkvän rakt framför ögonen på mig, är det tacken för att jag bjöd med dig på vår semester?!

Hon började givetvis gråta men jag hade fått nog av att trösta henne. Jag klampade iväg över den stekheta sanden, packade mina saker på vandrarhemmet, satte min cykel bak på en taxi och bad om att bli körd direkt till färjan.

Maria skickade en lång ström av ursäktande sms där hon förklarade att hon aldrig någonsin varit ute efter att ta Nils ifrån mig. Hon hade bara blivit så överrumplad av de känslor han hade väckt i henne och i hopp om att rädda vår vänskap hade hon nu sagt till honom att hon inte ville träffa honom mer.

Annons

Förlät båda två

Efter en veckas tid när jag kommit till sans mjuknade jag. När det kom till kritan hade jag ju inte varit särskilt förälskad i Nils, eftersom jag utan att fråga honom hade bett Maria följa med till Bornholm. I stället för att låta deras kärlek förstöra min vänskap med Maria, förlät jag dem bägge. Idag är de lyckligt gifta med varandra och själv har jag hittat en ny man – en som jag är fullständigt och galet förälskad i.

Maria

Foto: Shutterstock/TT

Annons