Marie Göranzons äktenskapsknep: "Lyfta den andra"

Marie Göranzon och Jan Malmsjö har varit ett par i 48 år. I Hellenius hörna berättar Marie Göranzon om en av hemligheterna bakom det långa äktenskapet. "Det gäller att lyfta den andra", säger hon i programmet.

Marie Göranzon var gift när hon träffade Jan Malmsjö. Och trots att de två kämpade emot sina känslor, kunde de inte hålla tillbaka dem.

I dag har de varit ett par i nästan ett halv sekel och gifta sedan 1974.

Men i Hellenius hörna säger Marie Göranzon att förhållandet inte alltid varit en dans på rosor. De har haft sina upp- och nedgångar.

– Ofta är det väl så i ett långt förhållande att man inte är precis på samma nivå hela tiden. Och då är det väl den som är mest angelägen som tar tag i situationen. Det har varit ganska jämnt fördelat, säger hon i TV4-programmet.

”Hon är konstant arg”

Men de har också hittat strategier för att verkligen få det att fungera.

– Att man hjälper varandra i svåra stunder, när det är jobbigt och stressigt. Att man då visar sina allra bästa sidor. Det gäller att lyfta den andra. Lyfter du en annan människa lyfter du också dig själv. Det är det som är så bra. Man åker med själv, säger hon i Hellenius hörna.

Marie Göranzon är gift med Jan malmsjö

Marie Göranzon. Foto: Pernilla Wahlman/IBL

I ett inslag i programmet medverkar även Jan Malmsjö. Där får han svara på när Marie blir arg.

– Det finns ingenting som gör henne arg. Därför hon är konstant arg. Det är hennes grundstämning. Men sedan kan hon vara varm, öppen och gullig. Men konstant arg, säger han.

Hellenius hörna: söndagar kl 20.00 i TV4