Monica: Jag har flyttat 45 gånger

Krakenimages.com

Det var olika anledningar som gjorde att jag flyttade hela tiden. Mestadels gillade jag det samtidigt som jag fick utlopp för min kreativa sida.

Att flytta ger mig ny energi. Jag har skrivit ner varje adress som jag bott på i mitt skrivblock, och när jag nyligen satte mig ner och räknade ihop alla så fick jag det till 45 stycken.

Se också: Sandra bor i sin bil – var som helst i världen
1:09

Efter reklamen: Se också: Sandra bor i sin bil – var som helst i världen

(1:09)

Slå på ljud

Självklart är jag medveten om att jag har flyttat många gånger, men jag trodde inte att det var 45 gånger. Det är en hög siffra, hur har det blivit så många?

Att flytta var inget som egentligen präglade min barndom, då flyttade vi bara två gånger. Det var inte förrän jag var 17 år som jag började flytta runt på riktigt.

Det är olika anledningar som gjort att jag behövt flytta så många gånger. I en av lägenheterna fick jag loppor och i en annan var isoleringen så dålig att det blev frost på insidan av fönsterrutorna.

Ett tag bodde jag i ett hus som hade byggts på en förorenad tomt. Jag visste ingenting om detta förrän min medfödda astma blossade upp.

Har varit gift

Då flyttade jag i stället in i en magisk lägenhet, men när jag plötsligt fick sparken från mitt jobb fick jag lite panik. I stället för att kolla med hyresvärden om jag kunde få stöd med hyran så lämnade jag lägenheten direkt.

Som tur var hittade jag något billigare, men den lägenheten var så liten att jag var tvungen att ha majoriteten av mina saker förvarade hos några bekanta.

Så småningom flyttade jag därifrån och in i ett hus som hyrdes ut, men tre dagar senare fick jag veta att det var sålt. Så då var det bara för mig att ta mitt pick och pack och flytta igen.

Min nästa bostad blev inte långvarig heller. När jag precis hade flyttat in fick jag ett meddelade om att det öste in snö och regn i taket ovanför den översta lägenheten som låg precis över min.

Min astma reagerade också snabbt på luftfuktigheten som uppmättes till 110 procent och eftersom hyresvärden hellre hittade en annan hyresgäst än att göra något åt det fick jag flytta igen.

Jag har varit gift två gånger och i samband med mina äktenskap var jag med och köpte och sålde fem hus och byggde ett helt nytt timmerhus som min andra man behöll efter skilsmässan.

Jag var trött på skyhöga andrahands hyror så jag och min son hittade något lite billigare, men fortfarande mysigt boende, för 11 000 kronor i månaden. Med tiden var det dock inte så mysigt som vi först trodde. Det läckte salpetersyra i källaren och ångorna som steg blev för jobbigt med min astma så vi flyttade ut igen.

Utlopp för kreativitet

Jag har också bott i helt problemfria lägenheter, men som jag självmant valt att flytta ifrån av den anledningen att jag inte känt mig hemma där.

Många i min närhet har ofta frågat om det inte är dyrt, svårt och utmattande att flytta runt så mycket. Mitt svar har alltid varit:

– Allt är vad man gör det till, och gör jag det svårt att röra på mig så blir det svårt. Så jag gör inte...

Alla flyttar som jag har gjort under åren har ofta gett mig ny energi och jag har aldrig samlat på mig en jättehög med saker som jag inte behöver till någonting.

Jag har också fått utlopp för min kreativitet. På varje ställe har jag målat och möblerat om, och på vissa ställen har jag gjort det flera gånger.

Nu har det förändrats för mig. Numera använder jag min kreativitet till att skriva och att ta fram kameran när jag går ut med hunden. I dag har jag bott på samma plats i två år och fyra månader, men lägenheten är inte optimal.

Jag delar värmesystem med grannen, vilket ställer oss inför en del utmaningar. Dessutom ligger fastigheten intill en hårt trafikerad huvudväg, där det är utryckningar flera gånger både dag och natt. Därför tror jag att jag kommer att flytta en gång till, men det är ingen katastrof för mig

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]