Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjSkilsmässaFöräldraskap

Namntrenderna som spås bli populära 2022

19 jan, 2022 
Emma Castman
Emma Castman
Manna med liten bebis
Under 2022 ser både naturen och rymden ut att influera oss i valet av barnnamn. Spana in hela trendrapporten här!
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

När det kommer till val av barnnamn finns det en uppsjö av saker som inspirerar oss. Från gamla familjedokument och släktnamn till popkulturfenomen, hobbys och intressen.

Därtill finns det så klart även trender som påverkar. Föräldrasajten The Bump sammanställer varje år en rapport där de pekar ut de namn som de tror kommer öka i popularitet under året, en inspirerande lista perfekt för sig som går i väntans tider.

Se här: Namntrenderna som spås bli populära 2022Brand logo
Se här: Namntrenderna som spås bli populära 2022

"De senaste åren har vi till exempel sett ett ökat intresse för könsneutrala bebisnamn samt unika bebisnamn", säger Nehal Aggarwal, redaktör på The Bump, till HuffPost.

Så, vad är det då mer specifikt som kommer influera valet av barnnamn 2022? Spana in trenderna nedan. För även om rapporten kommer från USA finns det en hel del inspiration att hämta!

Annons

Populära barnnamn 2022

Unisexnamn

Unisexnamn, även kallat könsneutrala namn, är namn som passar till både pojkar och flickor. Trenden har som sagt funnits ett tag och kommer enligt experterna på The Bump att hålla i sig även under 2022.

Exempel på unisexnamn är Alex, Jamie, Charlie, Billie, Tintin och Robin.

Naturinspirerade namn

Under pandemin har fler och fler upptäckt och känt uppskattning för naturen – vilket verkar påverka valet av bebisnamn. Det menar i alla fall The Bump som lyfter flera förslag på naturinspirerade namn i sin trendrapport.

Exempel på namn inspirerade av naturen är Aurora, Ivy, Viola, Vide, Timoteij och Orion.

Upplyftande och uppiggande namn

Precis som att pandemin har ökat vår tacksamhet för naturen, har de senaste två åren också resulterat i att många längtar efter mer glädje och positivitet i sina liv. The Bump har tagit detta i beaktande och noterat ett ökat intresse för "namn som inspirerar till glädje och optimism".

Annons

Exempel på namn som inspirerar till glädje är Chloe, Mira, Elsie, Alvin, Felix och Isaac.

Vintage-namn

Ytterligare en trend som föräldrasajten har noterat är att namn från förr får alltmer kärlek. De pekar särskilt ut 50-talet som ett årtionde där vi hämtar extra mycket inspiration just nu.

Exempel på vintage-namn från 50- och 60-talet är Gisela, Mary, Vanja, Helge, Tony och Kaj.

Rymdinspirerade namn

Experterna på The Bump ser även ett ökat intresse för namn inspirerade av rymden, då det ger oss en möjlighet att blicka uppåt och gå bortom stressen i vår värld.

Exempel på himmelska namn är Faye, Aurora, Vega, Kosmos, Orion och Nash.

Starka och självsäkra namn

Alla föräldrar vill uppfostra sina barn till starka och självsäkra individer, inte sant? Att leta efter namn med sådan betydelse är alltså inget konstigt, och en trend som The Bump förutspår kommer vara extra stark under 2022.

Exempel på starka namn är Aria, Nora, Emma, Valencia, Milo och Rami.

Foto: TT

Se också: 7 unika barnnamn inspirerade av populära låtarBrand logo
Se också: 7 unika barnnamn inspirerade av populära låtar
Annons