Lästips:RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Nellie: Jag vande mig vid lyxlivet

04 maj, 2023 
Anonym läsarberättelse
Ett uppklätt par håller i varsitt vinglas och skålar.
Göran förändrade mitt liv. Han fixade ett bra jobb och överöste mig med dyra presenter. Tills han en dag inte ville längre.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det fanns en tid när jag bodde tillsammans med en framgångsrik man i hans stora villa. Göran är producent i musikbranschen och det var även så jag lärde känna honom. Jag var tillfälligt inhyrd på hans kontor och det tog inte många dagar innan vi fick upp ögonen för varandra.

Se också: Bli ekonomiskt fri på 25 år – 5 konkreta stegBrand logo
Se också: Bli ekonomiskt fri på 25 år – 5 konkreta steg

Göran bjöd ut mig efter jobbet och vi åt på en väldigt fin restaurang. Han verkade känna alla där och jag blev imponerad av det. Senare på kvällen följde jag med honom hem och blev efter det i princip kvar. Jag flyttade in i hans villa och sa upp mitt hyreskontrakt i andra hand. Genom honom fick jag snart ett spännande jobb på en designbyrå som jobbar för Görans företag och jag kände att livet äntligen tagit en ny vändning.

Annons

Eftersom jag tjänade så mycket mindre än Göran var det självklart att han bjöd mig på allt och stod för alla kostnader. Vi var ofta ute på kändisfester, premiärer och andra tillställningar. Tack vare honom kunde jag nu köpa fina kläder i butiker som jag tidigare aldrig ens varit inne i. Han var mån om att jag höll en viss stil och lät det kosta. Allt omkring honom var stort och lyxigt. Han hade två bilar av sportigare modell och villan var inredd som i ett reportage i en inredningstidning. Han visste vad som var rätt när det gällde konst, kläder, mat och viner och vi hade ofta fester hemma i villan. Han bjöd mig på en resa till New York där vi spenderade så mycket pengar att jag knappt vågade tro att det var sant. Vi bodde femstjärnigt, åt på de bästa restaurangerna, var med på ”kändisfester” där jag fick skärpa mig för att inte stirra på någon som jag kände igen.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Allt förändrades

Göran skämde verkligen bort mig på alla sätt. Det var alltid finaste champagne. Han överraskade mig med fina smycken och solsemestrar. Och han såg alltid till att jag fick följa med på alla fester han själv var bjuden på.

Så här levde jag i lyx i över två år och jag hann vänja mig vid att leva stort och kunna köpa allt jag ville under den här tiden. Från att tidigare knappt haft råd att gå till frisören och att alltid köpa mina kläder i de billigare butikerna hade jag nu hunnit bli en riktig snobb. Jag unnade mig ofta att gå på både skönhetssalong och att fixa naglarna. Så en dag förändrades allt. Göran hade varit lite konstig en tid men jag hade inte funderat så mycket på det. Mest tänkt att han kanske var extra pressad på jobbet. Men till sist sa han att han hade träffat en annan tjej en tid. Och nu ville han att jag skulle flytta! Utan förvarning bad han mig packa mina saker och flytta ut ur hans villa. Men vart skulle jag ta vägen? En liten stund trodde jag faktiskt att det var ett skämt. Jag kunde inte göra annat än att börja packa när jag insåg att han menade vartenda ord. Jag kände inte ens igen honom. Hård och kall stod han och väntade medan jag gick runt och försökte få med mig allt. Jag vägrade låta honom se mig gråta men allting brast så fort jag kom utanför dörren och hoppade in i taxin. När jag fick frågan vart jag ville bli körd visste jag inte vad jag skulle svara. Vart skulle jag? Det här var ju mitt hem. Den natten sov jag på soffan hemma hos min syster som försökte trösta mig. Hon sa att jag borde vara glad som blivit av med en sådan idiot.

Annons

Dagen därpå insåg jag även att jag inte längre var lika välkommen på jobbet som tidigare och förstod att också det hade med Göran att göra. Jag orkade inte ens kämpa för att få behålla det.

Jag var nu tillbaka på det bemanningsföretag där jag jobbat när jag träffade Göran och efter en tid fick jag tag på en liten lägenhet i andra hand. Allt var tillbaka på ruta ett där jag en gång börjat. Den första tiden kändes väldigt märklig då jag hade blivit så van vid att kunna unna mig precis allt jag ville. Sakta lärde jag mig att anpassa mig till en ytterst begränsad budget igen och att umgås med mina gamla vänner som jag i princip hade tappat bort under tiden med Göran. De hade ju inte passat in i mina nya kretsar. Trots att mitt ego och mitt självförtroende fått sig en riktig smäll så är jag ändå glad över att vara tillbaka till mitt gamla liv igen. Ett liv som jag bestämmer över själv. Varför hade jag aldrig ifrågasatt Görans generositet mot mig? Först nu efteråt inser jag att han i princip ägde mig och att allting varit på hans villkor. Jag hade blivit så förblindad av alla pengar att jag tappade bort mig själv.

/ Nellie

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons