Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Nya bilderna på prins Oscar väcker reaktioner

26 maj, 2020 
Ellen Myrgård Lindén
Kronprinsessan Victoria och prins Oscar.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kronprinsessan Victoria har alltid älskat djur och hon vill förstås överföra den lyckan till Estelle och Oscar. Häromdagen tog hon därför med sig barnen ut i fårhagen – men en del bilder från utflykten väcker frågor.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Videon kunde inte hittas

Lillprins Oscar var verkligen i sitt esse när han, häromdagen, fick gosa med fåren i “trädgården” på Haga.

Kronprinsessan Victoria bjöd in några fotografer när hon och barnen skulle hälsa på Haga-fåren, som faktiskt kommer från samma uppfödare som kungens får på Djurgården.

prins oscar får

– Just nu är det 4 tackor och 9 lamm i fårhagen på Haga, de är mycket kärvänliga och väldigt uppskattade av kronprinsessfamiljen, berättar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

Annons

Och visst ser man att Oscar är van vid att handskas med de fyrbenta vännerna. Lillprinsen klättrade ivrigt över stängslet, in i hagen, och satte sedan igång att krama fåren – särskilt en av tackorna.

Prins Oscar var helt orädd i fårhagen

prins oscar får

Men nu det närgångna kelat har väckt reaktioner. Många kungliga fans är bekymrade över att Oscar verkar ha som vana att krama om fåren och hålla ett stadigt grepp runt deras halsar. Man menar att en del djur kan kännas sig instängda vid den här typen av beröring.

Annons

Just den här fårmamman verkar dock helt lugnt med att få en liten prins “om halsen”. Det bekräftar även fotografen, som tog de fina bilderna på Oscar.

“Väldigt vänskapliga”

– De verkar vara väldigt vänskapliga, de här fåren, de buffade glatt på prins Oscar och var inte skygga för fem öre, berättar TT:s fotograf Jonas Ekströmer som var på plats den här fina majkvällen på Haga.

prins oscar får

Kronprinsessfamiljen har varit stolta fårägare i många år vid det här laget, och prins Oscar och hans storasyster prinsessan Estelle är uppvuxna med det här bräkande gänget i hagen.

Annons