Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Denise: Nyårsnatten slutade i katastrof

19 dec, 2023 
Anonym läsarberättelse
Unga vuxna dansar på en fest.
När jag var 15 år bodde jag i en mindre ort i Sverige där alla kände varandra.
Därför var det inte heller konstigt att alla som var i min ålder alltid var på samma fester, oavsett helg eller högtid.
Så även den här nyårsaftonen som blev en mardröm.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Se också: Introvertas guide: Så gör vi för att orka med fester under högtidernaBrand logo
Se också: Introvertas guide: Så gör vi för att orka med fester under högtiderna

Vi var ungefär 20 personer som hade planerat att fira nyårsafton tillsammans. Vi skulle inte ha någon sittande finmiddag, utan beställde pizzor. Målet var i stället att ha tillräckligt mycket sprit för att bli full.

När klockan var sju sågs vi hemma hos min kompis Erika. Alla var peppade och taggade på att fira in det nya året! Vi skulle inte bara gå ut grundskolan det kommande året, utan det var också den sista nyårsaftonen innan alla började på olika gymnasium.

Kvällen var rolig och alkoholen slank ner lika snabbt som timmarna till tolvslaget gick. När klockan var elva på kvällen bestämde vi oss för att ta en promenad till en fin utsiktsplats för att se fyrverkerierna.

Annons

Vi packade med oss sprit och klädde på oss för att gå ut, och vi hade inte gått i mer än tio minuter innan vår nyårsafton fick ett fruktansvärt avslut.

Plötsligt hördes en hög smäll och ett skrik

Det var kolsvart ute och helt tomt på vägarna. Vi promenerade vingligt på trottoaren längs en liten gångväg som gick genom byn. Plötsligt, från ingenstans kom en svart bil körande och vi kunde alla höra musiken som ljöd inifrån. Bilen saktade in, men däcken rullade fortfarande långsamt.

Det gick inte att se in genom rutorna eftersom de var tonade. Vi trodde att det var någon vi kände, men ack så fel vi hade. Plötsligt vevades passagerarrutan ner och jag såg i ögonvrån att något kastades ut från bilen, sedan hörde jag bara en smäll och ett skrik innan bilen åkte blixtsnabbt från platsen.

Lätta ditt hjärta: Här kan du lyssna på våra läsarberättelser i poddformat

Lätta ditt hjärta är en podcast från Aller media, där du får ta del av vanliga människors berättelser. Problemen som lyfts diskuteras med en psykolog.

I podcasten Lätta ditt hjärta får du ta del av vanliga människors berättelser om svåra och utmanande perioder i livet. Podden bygger på läsarberättelserna som i många år publicerats i Aller medias veckotidningar och på allas.se. Programledare är journalisten Elin Samuelsson som vid sin sida har psykologen och författaren Helena Kubicek Boye. Klicka här för att börja lyssna – eller tryck på play i spelaren nedan!

Annons

Axel hade blivit träffad i benet av en raket som smällt av.

Det var illa, väldigt illa. Chockade ringde vi 112 som meddelade att ambulans var på väg, men eftersom vi bodde fem mil från närmsta utryckningsstation tog det lång tid innan den var på plats.

Alla, inklusive jag själv, som tidigare varit fulla, blev på något sätt spiknyktra på en sekund och gjorde allt vi kunde för att hjälpa Axel.

Ambulansen kom till slut och Axel kördes i ilfart in till sjukhuset som låg sju mil från vår by. En kompis följde med, medan vi andra åkte hem till var och en – chockade.

Han behövde amputera ena benet

Några dagar senare fick vi veta att Axel behövt amputera bort det skadade benet, det gick inte att rädda. Det tog ett tag för polisen att hitta gärningsmännen, eftersom det enda signalement vi hade uppgett var en svart bil som ingen av oss visste registreringsnumret på.

Till min lättnad dömdes till slut båda gärningsmännen till fängelse, även om de i dag är ute. Det går inte en nyårsafton utan att jag tänker på vad som hände den där kvällen för länge sedan.

Berätta din historia!

Läsarberättelser är era berättelser direkt ur livet. Ett liv innehåller så mycket – glädje, sorg, dramatik och spänning. Alla bär vi på en historia.

Vill du berätta din? Mejla oss på [email protected]

Annons