Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Jennifer och Kyle drömde om ett barn – och vid sista provrörsförsöket fick de trillingar

07 okt, 2021 
Caroline Compton
Kyle och Jennifer fick tre söner.
Som så många andra trodde Jennifer och Kyle Hemphill att det skulle vara lätt att bli gravid, men inget hände. Efter tre år tog de hjälp utan lyckas – men vid sista försöket fick de fullträff, och lite till. Ett ägg gav paret till slut tre sönder.
För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Det gick många år mellan att Jennifer, 38 år och Kyle, 32 år, gifte sig till att de försökte skaffa barn. De unga paret från Phoenix i Arizona ville ha tid till att resa, betala av skulder, fokusera på karriären och bara njuta av varandra innan det var dags för barn.

Men när de väl kände sig redo att bilda familj gick det inte som de ville.

Se också: Kampen för ett barn

#kampenförettbarnBrand logo
#kampenförettbarn

En innerlig önskan

– Som så många andra trodde vi att det skulle vara lätt att bli gravid, men så hände inget, berättar Jennifer.

De försökte i tre år innan de tog hjälp. Efter tre resultatlösa rundor med insemination bestämde de sig för att försöka med provrör istället. Utan lycka.

Annons

– Jag har aldrig känt mig så hjälplös som när vi insåg att provrörsförsöket inte fungerade. Vi hade inte riktigt förstått hur mycket vi önskade oss ett barn förrän vi insåg att vi kanske aldrig kunde få det, berättar Kyle.

Att stötta gravida vänner under den perioden var ganska tufft

Sparade pengar

Provrörsbehandlingar är dyra i USA, och paret sparade pengar till ett sista försök. De tältade istället för att åka på hotellsemester och tog på sig extra jobb för att få in tillräckligt med pengar.

Sista chansen

– Att stötta gravida vänner under den perioden var ganska tufft. Vi var självklart glada för deras skull, men kände sorg inombords, berättar Jennifer.

Till slut hade de fått ihop pengarna till ett provrörsförsök – men kom överens om att det var deras sista chans. Nu hade de spenderat 300 000 kronor, och de kunde inte skrapa ihop mer pengar för fler försök.

Annons

Två friska ägg

Men så fick de fullträff! Jennifer och Kyle var i sjunde himlen – nu skulle de äntligen få barnet de drömde om. Sex veckor senare var de på ett första ultraljud – och var inte förberedda på chocken som väntade dem. Det ena ägget hade delat sig – i tre! Paret väntade identiska trillingar.

Extrem lycka

– Barn var det enda som saknades i våra liv. Och när vi insåg att vi inte väntade bara ett, utan tre, log vi av lycka resten av graviditeten, berättar Jennifer.

Hon födde tre friska pojkar som fick namnen Emmet, Benson och Oliver. I jul firar pojkarna sin första födelsedag.

– Jag kan inte sätta ord på hur lyckliga vi är. Vi gick igenom helvetesår, och fick tre barn som belöning, ler Jennifer.

Översättning och bearbetning: Jenny Lundberg

Annons