Trending: RelationsproblemVänner för livetVår familjOtrohetLivet med en hund

Patrick Ekwall om sorgen efter frun Hannah: ”Extremt smärtsamt”

24 mar, 2021 
Noréa Dahlskog
Hannah Ekwall och maken Patrick Ekwall som nu berättar om sorgen efter hustruns död i cancer.

En månad har gått sedan Hannah Ekwall gick bort 39 år gammal. Nu berättar Patrick Ekwall om den enorma sorgen.

För att spara den här artiklen så måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

"Det känns som om jag räknar ned till den värsta dagen i mitt liv", skrev Patrick Ekwall, 55, dagen innan Hannahs begravning.

I mitten av februari förlorade Hannah kampen mot bröstcancern. Bakom sig lämnade hon föräldrar, Patrick, vänner och sjuåriga dottern Tindra.

I en intervju med P4 extra berättar Patrick nu om den bottenlösa sorgen och hur han hittar energin att se framåt.

Ta kontroll över dina bröst - upptäck cancer tidigtBrand logo
Ta kontroll över dina bröst - upptäck cancer tidigt

Patrick Ekwall om sorgen efter Hannah

Patrick mår bra av att prata om Hannah, berättar han i intervjun.

– Jag vill gärna prata om det för jag märker att det hjälper andra. Vi har varit öppna med Hannahs sjukdom under hela resan och det har hjälpt många andra märkte vi. De som blir hjälpta blir jag stärkt av. Då mår jag mycket bättre, säger han.

Annons

I vardagen sköljer sorgen ofta över honom samtidigt som han nu börjar kunna blicka framåt. Det värsta har redan hänt, förklarar han.

– Jag hade tre skräckscenarior jag var vettskrämd inför. Det ena vara att Hannah skulle lämna oss, det andra att jag skulle behöva berätta för Tindra att hennes mamma skulle dö och det tredje var begravningen. Det har vi tagit oss igenom nu. Det var extremt smärtsamt, jobbigt och slitsamt men nu kan vi ta oss framåt och försöka leva det liv vi hade velat leva tillsammans.

När det är som värst tänker han på hur Hannah skulle vilja att han och dottern levde, det ger honom styrka att fortsätta framåt.

Hannah Ekwalls kamp mot bröstcancern

Patrick och Hannah träffades runt 2009. På Instagram har man kunnat följa parets stora kärlek som kantats av en hel del humor.

"Nu heter alla Ekwall", skrev Patrick på Instagram efter att ha publicerat ett bröllopsfoto från parets hemliga vigsel 2017.

Vintern 2020 upptäckte Hannah en knöl i bröstet. Senare skulle hon få reda på att det var bröstcancer. Våren 2020 inleddes cellgiftsbehandlingen.

Ett tag verkade utveckligen gå åt rätt håll. På en mammografi strax efter midsommar kunde man knappt se tumören. Fem månader senare kom beskedet att cancern spridits.

I mitten av februari 2021 dog Hannah.

Annons